• Οικονομία

    ΗΠΑ: Σε υψηλό 18 μηνών ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Αύγουστο

    • NewsRoom


    Ανάπτυξη σημείωσε τον Αύγουστο ο κλάδος της μεταποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit.

    Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε τον Αύγουστο στις 53,1 μονάδες από 50,9 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης έχασε ωστόσο την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 53,6 μονάδες.

    «Η ανάκαμψη του μεταποιητικού κλάδου κέρδισε περαιτέρω ορμή τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι το γ’ τρίμηνο αναμένεται να λάβει χώρα μία ισχυρή ανάκαμψη της παραγωγής μετά τη ραγδαία πτώση του β’ τριμήνου», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

    Ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας έδειξε και η αντίστοιχη έρευνα του Institute for Supply Management. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του ISM ενισχύθηκε τον Αύγουστο στις 56 μονάδες από 54,2 μονάδες τον Ιούλιο.

    Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες σκαρφάλωσε στις 67,6 μονάδες από 61,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης για την παραγωγή στις 63,3 μονάδες από 62,1 μονάδες και ο δείκτης για το ανεκτέλεστο στις 54,6 από 51,8 μονάδες τον Ιούλιο. Βελτίωση εμφάνισε και ο δείκτης για την απασχόληση, στις 46,4 μονάδες από 44,3 τον Ιούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ