ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση κατά 2,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, συγκριτικά με τον Ιούλιο, ωστόσο, η αγορά παραμένει αισιόδοξη ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις κατοικιών άγγιξαν το επίπεδο των 3,86 εκατ. μονάδων, κάτω δηλαδή από το ορόσημο των 4 εκατ. μονάδων, ενώ έχουν υποχωρήσει κατά 4,2% σε ετήσια βάση.
«Τα νούμερα για τις πωλήσεις κατοικιών απογοήτευσαν τον Αύγουστο, όμως τα χαμηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μαζί με την ήπια αύξηση της διαθεσιμότητας, αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό που θα βελτιώσει το περιβάλλον, ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NAR, Λόρενς Γιουν.
«Η διαδικασία αγοράς σπιτιού, από την αναζήτηση έως την απόκτηση των κλειδιών του, διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες» συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Πτώση στις πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο – Για τρίτο μήνα σερί κάτω από 4 εκατ. μονάδες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χάμακ (Fed): Τα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν αμετάβλητα «για κάποιο διάστημα»
- Οι πιλότοι της Lufthansa ετοιμάζουν απεργία, καθώς οι συνομιλίες για τις συντάξεις κατέρρευσαν
- Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Η πρόσβαση στην πλατφόρμα για εύρεση εργασίας στη ναυτιλία
- Συνάντηση Μακρόν – Χριστοδουλίδη: Μίλησαν για την εφαρμογή της Στρατηγικής Συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.