ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία ημέρα μετά τη γενναία μείωση της Fed κατά 50 μονάδες βάσης στα επιτόκια, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5%.
Σημειώνεται ότι την πρώτη μείωση την έκανε τον περασμένο Αύγουστο και παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές θεωρούσαν –λόγω του πληθωρισμού που υποχωρεί– ότι ήταν αυξημένες οι πιθανότητες για μία ακόμη, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε με ψήφους 8-1 να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5%.
Η ψηφοφορία δείχνει ότι τα πρόσφατα στοιχεία που κατέγραψαν τον πληθωρισμό ηπιότερο του αναμενόμενου και την βρετανική οικονομία στα πρόθυρα μίας ανάκαμψης δεν έχουν ακόμη πείσει τους τραπεζίτες ότι η απειλή από τις τιμές καταναλωτή έχει περιοριστεί επαρκώς.
Διαβάστε επίσης:
Εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας: Με έλλειμμα σε βάρος της χώρας μας τον Ιούλιο
Ίδρυμα Μποδοσάκη: Προσφέρει 68 νέες υποτροφίες συνεχίζοντας μια παράδοση 50 χρόνων
Αποκάλυψη: Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κυκλώματος με τις παράνομες συνταγογραφήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επανάσταση των Functional Drinks: Η νέα Prebiotic Cola αλλάζει τους κανόνες στα αναψυκτικά
- Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ Αμπελικάκης: Ανάμεσα σε αγίους, μαφιόζους και «βρόμικα» ράσα της Κρήτης
- Ολυμπιακός: Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέτρεψε την ακαδημία ποδοσφαίρου σε χρυσωρυχείο
- Trade Estates: Στις ράγες οι επενδύσεις των 250 εκατομμυρίων – Ποια έργα καθυστερούν
