ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από το υπουργείο Εργασίας αποχώρησε μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση η Άννα Στρατινάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Άννα Στρατινάκη θα προταθεί για τη θέση της Συνηγόρου του Καταναλωτή, αντί του Λευτέρη Ζαγορίτη που έληξε η θητεία του.
Η Άννα Κ. Στρατινάκη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Υπ. Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από 18.3.2011 έως 17.3.2015. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1996, με έμφαση στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο.
Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε διάφορες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης). Νομοπαρασκευαστικά επεξεργάστηκε τον ιδρυτικό Νόμο του ΕΦΕΤ, τον Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη), τον Νόμο για την Απλοποίηση Ίδρυσης Επιχειρήσεων, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τον Νόμο για την Κοινωνική Οικονομία. Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2008 έως το 2011 και ήταν Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου.
Αυτοί είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται – Όλα τα ονόματα
Attica Bank: Στον «Ηρακλή ΙΙΙ» κόκκινα δάνεια 2,3 δισ. ευρώ – Ποιοι είναι βασικοί όροι της συγχώνευσης με Παγκρήτια
Roche: Αγώνας δρόμου για να λανσάρει το χάπι κατά της παχυσαρκίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Η Γερουσία ψηφίζει για τον πόλεμο με το Ιράν και τον ρόλο του Κογκρέσου
- Ισπανία: Ο υπ. Εξωτερικών διαψεύδει τον Λευκό Οίκο για αλλαγή πολιτικής σχετικά με στρατιωτικές βάσεις
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναβαθμίζει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Κύπρο – «Επανεξετάστε το ταξίδι»
- Bally’s Intralot: Αγόρασε επιπλέον 950.000 ίδιες μετοχές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.