• Οικονομία

    Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: 5.124 οι θέσεις που θα καλυφθούν

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλά από το βήμα της Βουλής

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης


    Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών τους ακριβείς αριθμούς των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν μέσω του πρώτου πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 και 2023 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 5.124, εκ των οποίων οι 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

    Το υπουργείο διευκρινίζει ότι στην κατανομή των θέσεων ανά υπουργείο περιλαμβάνονται συγκεντρωτικά όλες οι θέσεις στην κεντρική υπηρεσία, τις γενικές και ειδικές γραμματείες, τις αποκεντρωμένες – περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και τα ΝΠΔΔ, και ΝΠΙΔ που είναι υπό την εποπτεία του κάθε υπουργείου. Συγκεντρωτικά επίσης αποτυπώνονται και οι θέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στης ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

    Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού, στον οποίο θα συμμετάσχουν όσοι επιτύχουν στο πρώτο στάδιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε 24 δόσεις μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

    Daily Mail: Σχέδιο ανάπλασης 14 εκατ. ευρώ για το Τατόι συζήτησαν Κάρολος-Μητσοτάκης

    Γκεοργίεβα (ΔΝΤ): Προτρέπει την Κίνα να υιοθετήσει πιο στοχευμένη προσέγγιση απέναντι στην Covid



    ΣΧΟΛΙΑ