ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν τον Αύγουστο στη Γερμανία, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης για τη στήριξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας μετά το σοκ του κορονοϊού.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή – όπου τα στοιχεία είναι συγκρίσιμα με εκείνα των άλλων χωρών της ΕΕ – υποχώρησε 0,1% σε ετήσια βάση μετά τη μηδενική αύξησή του τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
«Ο πληθωρισμός επηρεάστηκε, μεταξύ άλλων, από τη μείωση του ΦΠΑ που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2020», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. Το γερμανικό πακέτο στήριξης περιλαμβάνει μία μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ στο 16% από το 19% και του χαμηλού συντελεστή – που αφορά τα τρόφιμα και ορισμένα άλλα αγαθά – στο 5% από το 7%. Η μείωση αυτή αναμένεται να στοιχίσει στην κυβέρνηση 20 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών και των ελαφρύνσεων το 2026 – Πότε θα δοθούν οι αυξημένες συντάξεις Ιανουαρίου
- Ζαχαράκη: Νέα μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα το πρώτο δίμηνο του 2026 – Ενίσχυση των δημόσιων με €1,5 δισ.
- Οι ωραίοι στην Ευρωβουλή, η σβελτοσύνη του Ευάγγελου, ο Στέφανος στην απ΄έξω κι …εδώ είναι Μπαλκάνια
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή