ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανακοίνωσε ότι τα τρόφιμα θα επιστρέψουν στο 13% ΦΠΑ, ωστόσο τα ροφήματα δεν θα υπαχθούν στον χαμηλό αυτό συντελεστή, μετά την εκτόξευση στο 23%, που γνώρισαν το 2015, και στην συνέχεια στο 24%.
Συνεπώς, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών, καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, λοιπά αφεψήματα, αναψυκτικά, χυμοί θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%, έχοντας δηλαδή την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με τα οινοπνευματώδη, τα οποία ανέκαθεν υπάγονταν στον υψηλό συντελεστή.
Έτσι, και στην εστίαση τα ροφήματα θα επιβαρύνονται με συντελεστή 24% ενώ τα εδέσματα θα χρεώνονται με ΦΠΑ 13%. Υπενθυμίζεται ότι από το 2017 ο καφές επιβαρύνεται για πρώτη φορά και με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Τα τρόφιμα που επιστρέφουν στο 13% είναι τα εξής:
- Ζάχαρη, αλάτι
- Ξύδι, μπαχαρικά
- Γεμιστά ζυμαρικά
- Αλλαντικά, παρασκευάσματα ψαριών
- Κονσέρβες
- Ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, μαργαρίνες
- Μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια
- Παγωτά, κρουασάν, σνακ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το ΒΒΒ της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές
- Coca-Cola HBC: Eurobank και Citi αποτιμούν τον ρωσικό κίνδυνο – Τα σενάρια για τη μετοχή
- Χρηματιστήριο: Το σενάριο των 2.450 μονάδες και γιατί τα blue chips βρίσκονται ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα μέχρι 11 Νοεμβρίου
- Relevent: Η εταιρεία του billionaire Στίβεν Ρος, τα δικαιώματα του Champions League και το ελληνικό deal των 300 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.