ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τσάρλς Έβανς, πρόεδρος της Fed Σικάγο, ανέφερε ότι αναμένει από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και το επόμενο έτος, αλλά με πιο ήπια βήματα.
«Δεν περιμένουμε ότι τελειώσαμε με τις αυξήσεις επιτοκίων», είπε ενώ ανέφερε πως βλέπει το επιτόκιο στόχου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων να κυμαίνεται στο 3,25%-3,5% μέχρι το τέλος του 2022 και στο 3,75%-4,0% μέχρι το τέλος του 2023.
«Η οικονομία θα παρουσιάσει θετική ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο»
Ο Έβανς είναι επίσης αισιόδοξος ότι η οικονομία θα παρουσιάσει θετική ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η απασχόληση είναι ακόμα ισχυρή, είπε. «Δεν επιδιώκω να υποχωρήσει σημαντικά η οικονομία σύντομα», είπε. «Τα θεμελιώδη στοιχεία συνεχίζουν να είναι αρκετά καλά».
«Εκ των υστέρων, μάλλον θα έπρεπε να είχαμε αρχίσει να αυξάνουμε τα επιτόκια περίπου έξι μήνες νωρίτερα από ό,τι έκανε η Fed», είπε. Συνέχισε δε λέγοντας «Είναι πολύ πιθανό να μπορέσουμε να σφίξουμε αρκετά τη νομισματική πολιτική» για να μειώσουμε τον πληθωρισμό και το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί μόνο στο 4,25%, ένα πιο βιώσιμο επίπεδο από το πρόσφατο ποσοστό 3,5%, είπε ο Evans .
Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, που επιδεινώθηκαν από τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, συνεχίζουν να προκαλούν τις επιχειρήσεις, ανέφερε ενώ δήλωσε πως αναμένει ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα πλησιάσει το 2,5% κάποια στιγμή το επόμενο έτος.
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο δομικός ΔΤΚ αυξήθηκε 5,9% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, αμετάβλητος από τον Ιούνιο. Ο ΔΤΚ υποχώρησε στο 8,5% από 9,1% τον Ιούνιου.
Διαβάστε επίσης
Έξαλλος ο Τραμπ για την έρευνα του FBI στην έπαυλη του – Πως θα το εκμεταλλευτούν οι Ρεπουμπλικάνοι
Κομισιόν: Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Metlen PLC, OTE, HelleniQ Energy, Eurobank
- Η αντιπολίτευση γύρισε την πλάτη στη αλήθεια
- Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε ξανά πάνω από τα $100 το βαρέλι παρά την ιστορική αποδέσμευση 400 εκατ. βαρελιών – Επάρκεια 26 μέρες
- Ελληνόκτητο το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν στον Περσικό – Ένας νεκρός και 38 διασωθέντες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.