ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίστηκε για έναν ακόμα μήνα η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) μειώθηκε στο 4,1% από το 4,5% τον Απρίλιο.
Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κατέβασε ταχύτητα, φτάνοντας στο 6,1%.
Πρόκειται για μια θετική είδηση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του πληθωρισμού στο 2%, καθώς με αυτά τα στοιχεία οι αξιωματούχοι της ευρωτράπεζας θεωρούν ότι μπορεί σύντομα να σταματήσει ο κύκλος της ανόδου των επιτοκίων του ευρώ.
Τον Απρίλιο οι τιμές καταναλωτή είχαν αυξηθεί κατά 7,0% στην ευρωζώνη μετά το +6,9% του Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο ήταν στο 3%, λόγω της μείωσης των τιμών στην ενέργεια.
Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν στα ύψη στα τρόφιμα, με τον πληθωρισμό τροφίμων να τρέχει με διψήφιο ποσοστό. Τα γαλακτοκομικά εμφάνισαν αύξηση 19,1%, 13,1% το ψωμί και τα δημητριακά, 12% τα κρέατα και 16,2% τα έλαια.
Διαβάστε επίσης:
Πληθωρισμός: Μείωση στο 3% – Με αύξηση 11,4% «τρέχουν» τα τρόφιμα τον Απρίλιο
Eurostat: Στο 4,5% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο
Μητσοτάκης: Οι μόνοι που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς (live)
──────────────────
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Οι οίκοι ανεβάζουν τον πήχη – Τιμές στόχοι έως 5,40 ευρώ και ανάπτυξη από το εξωτερικό
- Εθνική Τράπεζα: Το «κρυφό χαρτί» των 1,8 δισ. ευρώ και τιμές στόχοι έως 18,75 ευρώ
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξοδέψει ως τώρα 24,5 εκατ. ευρώ για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού
- To deal των 408 εκατ. ευρώ! Άρσεναλ και Emirates μαζί έως το 2033
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.