• Οικονομία

    Έμμεση απάντηση ΤΧΣ για την πρόταση για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς: Υπό διαμόρφωση ακόμα η Στρατηγική Αποεπένδυσης

    • NewsRoom
    Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ταμειου Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτητας (ΤΧΣ)

    Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ταμειου Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτητας (ΤΧΣ)


    Οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνει του ΤΧΣ θα πρέπει να αξιολογείται σε πλήρη συμμόρφωση με την Στρατηγική Αποεπένδυσης η οποία βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο εμμέσως – χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα – στην περίπτωση της πρότασης του ION Group για την εξαγορά του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία αποκάλυψε το mononews.

    Υπενθυμίζεται πως ενώ έχει επιλεγεί η Rothchild ως Σύμβουλος Αποεπένδυσης του ΤΧΣ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιλογή για τον σύμβουλο διάθεσης. Η Rothschild στο πλάνο αποεπένδυσης θα περιγράφει τη στρατηγική του ΤΧΣ, ενώ ο σύμβουλος διάθεσης θα πρέπει να καταρτίσει διαφορετικό πλάνο διάθεσης μετοχών ανά τράπεζα.

    Στην ανακοίνωσή του το Ταμείο αναφέρει: 

    «Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα, οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να αξιολογείται σε πλήρη συμμόρφωση με τη Στρατηγική Αποεπένδυσης του ΤΧΣ, η οποία, μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ιδρυτικού του νόμου 3864/2010, βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 3864/2010, η εν λόγω Στρατηγική Αποεπένδυσης, όταν οριστικοποιηθεί, θα υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης του».

    Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε νωρίτερα το mononews, την πρόθεσή του να εξαγοράσει το 27% της Τράπεζας Πειραιώς γνωστοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το ΙΟΝ GROUP, Ιταλικών συμφερόντων το οποίο διαχειρίζεται 50 δισ. κεφάλαια.

    Η οικονομική πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της Πειραιώς ανέρχεται στο ποσό των 1,34€ ανά μετοχή.

    Αυτό σημαίνει ότι το ΙΟΝ GROUP δίνει premium 25% ανά μετοχή από τη μέση τιμή 6μήνου.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόταση για εξαγορά του 27% της Τράπεζας Πειραιώς από το ΙΟΝ GROUP- Όλες οι λεπτομέρειες

    Axia: Οι εκδόσεις MREL των ελληνικών τραπεζών δεν αλλάζουν τις συστάσεις buy

    HSBC: Γιατί οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ