• Οικονομία

    Έκτακτο μέρισμα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες- Σε ποιους θα δοθεί και πώς

    • NewsRoom
    επιχειρησεις


    Έκτακτο μέρισμα για επιχειρήσεις και για επιτηδευματίες ετοιμάζει η κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενσωματώνεται κονδύλι ύψους 139 εκατ. ευρώ προς διανομή για τις επιχειρήσεις η καταβολή του οποίου θα εξειδικευτεί, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα αναμένεται να δοθεί τον Δεκέμβριο σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είναι οι συνεπέστεροι στην πληρωμή των φόρων.

    Ουσιαστικά, πηγές αναφέρουν ότι αυτό το μέρισμα για τις επιχειρήσεις θα είναι εφάπαξ και είναι έκπτωση στην προκαταβολή φόρου. Τα δεδομένα βεβαίως δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη πλήρως, ενώ στο ΥΠΟΙΚ επεξεργάζονται τα σενάρια για να βρουν τους τελικούς αποδέκτες.

    Το κονδύλι αυτό, θα είναι ξεχωριστό από το αντίστοιχο για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τα νοικοκυριά ενώ μαζί με το αυξημένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα συνθέσουν το πακέτο των «εκπλήξεων» που θέλει να κάνει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι οποιοδήποτε ποσό περισσέψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού (δηλαδή το ποσό που θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ) να διανεμηθεί άμεσα καθώς σε διαφορετική περίπτωση απλώς συσσωρεύεται στο αποθεματικό για το χρέος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ