• Οικονομία

    ΕΚΤ: Με φόντο την Ακρόπολη οι κεντρικοί τραπεζίτες για την κρίσιμη συνεδρίαση της Αθήνας

    • NewsRoom


    Στην Αθήνα βρίσκονται τα 26 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), για την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής η οποία πραγματοποιείται το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου.

    Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ  στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος ύστερα από 15 χρόνια. Το βασικό όργανο λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ αποτελείται από 6 μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και τους 20 διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν την Τετάρτη με φόντο την Αθήνα.

    Η συνεδρίαση της ΕΚΤ έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η μάχη κατά του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα αποτελέσματά της, ενώ την ίδια ώρα χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, εμφανίζουν σημάδια που μαρτυρούν μια πορεία προς την ύφεση.

    Παράλληλα, η συνεδρίαση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των γεωπολιτικών κινδύνων λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή.

    Σε αυτό το κλίμα οι αγορές ευελπιστούν πως η σύνοδος της ΕΚΤ στην Αθήνα θα είναι η πρώτη μετά από καιρό που θα σημάνει ένα πάγωμα στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας.

    Διαβάστε επίσης:

    Φον ντερ Λάιεν: Χρειάζεται ταχεία επιστροφή παράτυπων μεταναστών

    Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα από τον Κ. Φραγκογιάννη σε δύο επιχειρηματικά Φόρουμ στο Ριάντ

    Έκτακτο: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ΔΕΗ-ENEL-Σε λίγες ώρες οι ανακοινώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ