ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ισχύ τίθεται από τις αρχές του 2020 η νέα πάγια ρύθμιση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε έως και 24 δόσεις.
Με την ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων οι οφειλέτες θα έχουν επιπλέον κίνητρο να πληρώνουν με συνέπεια κάθε μήνα τις δόσεις της ρύθμισης καθώς όσο περισσότερος χρόνος περνάει, τόσο μεγαλύτερο κομμάτι του τραπεζικού λογαριασμού θα παραμένει προστατευμένο από την κατάσχεση.
Ο οφειλέτης έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει τον αριθμό των δόσεων οι οποίες θα φτάνουν στις 24 για όλες τα χρέη από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ και στις 48 αν τα χρέη προέρχονται από φόρο κληρονομιάς ή πρόστιμα. Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη περίπτωση ο αριθμός των δόσεων θα προκύπτει από το εισόδημα.
Η νέα ρύθμιση είναι έντοκη και το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,95% αν οι δόσεις δεν ξεπερνούν τις 12 και φτάνει ακόμη και στο 5,95% αν οι δόσεις φτάνουν έως τις 24. Αυτό ισχύει για να έχουν κίνητρο οι οφειλέτες να πληρώνουν το χρέος σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό δόσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πεσκόφ: Είμαστε ανοιχτοί στη διαπραγμάτευση με το Κίεβο, σε εξέλιξη η διαδικασία για το τέλος του πολέμου
- Φιντάν προς ΗΠΑ: Κλείστε ένα-ένα τα μέτωπα με το Ιράν για να μην φαίνεται ταπεινωτικό – Ξεκινήστε με τα πυρηνικά
- Άρειος Πάγος για Μάτι: Να παραμείνουν στη φυλακή πρότεινε η αντεισαγγελέας για τα 3 πρώην ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής
- Νίκος Χαρδαλιάς από την Πεντέλη: «Με σχέδιο, συνεργασία και ρεαλισμό ενισχύουμε την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στην Αττική»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.