• Οικονομία

    Διευρύνεται η συνεργασία ΑΑΔΕ – Europol

    Διευρύνεται η συνεργασία ΑΑΔΕ - Europol

    Γιώργος Πιτσιλής-Catherine de Bolle


    Πιο διευρυμένη και συστηματική γίνεται πλέον η συνεργασία μεταξύ της Europol και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε στην Χάγη με την εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, Catherine de Bolle, και συμφώνησαν στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, ειδικά στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και στον σχεδιασμό και εφαρμογή κοινών επιχειρησιακών δράσεων.

    Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία αυτής της συνεργασία στην καταπολέμηση, μεταξύ άλλων, της παράνομης διακίνησης καπνικών, ναρκωτικών, καθώς και παραποιημένων προϊόντων.

    Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερη συμβολή της Ελλάδας στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ τονίσθηκε από και η εξαιρετική έως τώρα συνεργασία της Europol με τις ελληνικές τελωνειακές υπηρεσίες.

    Δείγμα, άλλωστε, της αποτελεσματικής συνεργασίας υπήρξε η εξιχνίαση από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές της μεγαλύτερης υπόθεσης λαθρεμπορίας τσιγάρων στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάιο.

    Ο εντοπισμός των 35 κοντέινερ, με 338 εκατ. τεμάχια τσιγάρων, που κατασχέθηκαν στη συνέχεια, έγινε με τη συνδρομή της Europol.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ