• Οικονομία

    «Δεν πληρώνω» την αγορά λέει το Δημόσιο: Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα χρέη προς τους ιδιώτες

    • NewsRoom


    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία για το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου δείχνουν πληρωμές ύψους μόλις 10,4 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στο σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

    Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους θεσμούς για μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου τα φέσια για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αυξάνονται αντί να μειώνονται , ενώ ειδικά ο ρυθμός αποπληρωμής αιτήσεων συνταξιοδότησης είναι ανεξήγητα χαμηλός, καθώς το δημόσιο πληρώνει μόλις το 1/10 από όσα πλήρωνε κάθε μήνα πέρυσι.

    Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν το Φεβρου σε 1,66 δισ. ευρώ από 1,57 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, δηλαδή κατεγράφη αύξηση 104,7 εκατ. ευρώ. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου μειώθηκαν το Φεβρουάριο στα 480 εκατ. ευρώ από 488 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου.

    Τέλος, το Φεβρουάριο χορηγήθηκε χρηματοδότηση συνολικού ύψους 67,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, εκ των οποίων κατέληξαν στους δικαιούχους τα 54,6 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαγράφονται οφειλές προς την Εφορία-Ποιους αφορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα γίνει η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και όλες οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό

     



    ΣΧΟΛΙΑ