• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για επέκταση των μέτρων στήριξης της εστίασης και σε άλλους κλάδους

    • Βασίλης Τσεκούρας
    «Λίφτινγκ» στον προϋπολογισμό πριν ψηφιστεί – Το «μέρισμα» και τα... «κρυφά» στοιχεία της ανάπτυξης

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

    Ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των επιχειρήσεων εστίασης που θα στηριχθούν από το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, άφησε «παράθυρο» βελτίωσης των μέτρων για τις επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης και δεσμεύθηκε για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών των Σχολών Οδηγών μέσω της 7ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

    Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και για το θέμα της μείωσης ενοικίων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δει για πόσο μπορεί να το αντέξει.

    Επίσης, παραδέχθηκε ότι η κρίση λόγω του πανδημίας είναι βαθιά και το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο, όπως και το χρέος. Παράλληλα όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και συνολικά για την πορεία της οικονομίας.

    Οι λόγοι είναι ότι δεν πλήττεται όλο το κομμάτι της κοινωνίας, αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις κατά 21 δισ. ευρώ -κάτι που όπως εκτίμησε θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για την τόνωση της κατανάλωσης, προέβλεψε ότι ο τουρισμός θα έχει και καλύτερη πορεία από πέρσι και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Διαβάστε επίσης:

    -Ασφαλιστικές εισφορές: Νέα παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για τις 120 δόσεις

    -Αναστολή πληρωμής επιταγών Απριλίου – Οι ΚΑΔ και οι προϋποθέσεις υπαγωγής

    -Χρήστος Σταϊκούρας: «Παγώνουν» τα τεκμήρια για 4 κατηγορίες φορολογούμενων – Σε 8 δόσεις φέτος ο φόρος εισοδήματος



    ΣΧΟΛΙΑ