• Οικονομία

    Χρίστος Δήμας: Σημαντική άνοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη startup οικοσυστημάτων

    ρίστος Δήμας-Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Χρίστος Δήμας


    Η Ελλάδα το 2022 πέτυχε σημαντική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη των startup οικοσυστημάτων, σύμφωνα με έκθεση του φορέα αξιολόγησης και καταγραφής των οικοσυστημάτων καινοτομίας – StartupBlink.

    Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σημειώνοντας την ικανοποίησή του για την αξιολόγηση αλλά προσθέτει ότι “έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα”.

    Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει: “Η Ελλάδα το 2022 πέτυχε σημαντική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη των startup οικοσυστημάτων, σύμφωνα με έκθεση του φορέα αξιολόγησης και καταγραφής των οικοσυστημάτων καινοτομίας – StartupBlink.

    Το Startup Blink είναι μία πηγή πληροφόρησης για τα οικοσυστήματα καινοτομίας ανά τον κόσμο και μελετά την απόδοσή τους, αξιολογώντας τρία βασικά κριτήρια.

    Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βλέπουμε την κατάταξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας να βελτιώνεται όσον αφορά την ποσότητα, ποιότητα, την εξωστρέφεια και την επιδραστικότητα του, όμως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα”.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Σκέρτσος: Η Ελλάδα βελτιώνει τις θέσεις της για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

    State Department: Σημαντική πρόοδος στην αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου

    Eurobank: Ενδιάμεση Έκθεση για την Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ