• Οικονομία

  Χατζηδάκης: Πρέπει να ανταμείβουμε όχι μόνο υλικά, αλλά και ηθικά εκείνους που δουλεύουν περισσότερο

  Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης

  Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης


  Ειδική τελετή βράβευσης των εισηγητών του ΕΦΚΑ και των αρμόδιων διευθυντών που βγάζουν περισσότερες συντάξεις, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

  Όπως επισημαίνει, αυτή η απόφαση είναι ένα «ευχαριστώ» στους πιο παραγωγικούς υπαλλήλους που εκδίδουν συντάξεις, αλλά και ένα κίνητρο για τους υπόλοιπους να εργαστούν ακόμα περισσότερο, «για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τελικά τους ασφαλισμένους, που δικαιούνται καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ».

  Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

  «”Ενώ στην αρχή ταλαιπωρήθηκα, βρέθηκε μια καλή υπάλληλος στον ΕΦΚΑ και βγήκε η σύνταξή μου σε ενάμιση μήνα” μου είπε μια φίλη την περασμένη Παρασκευή, προσθέτοντας ότι καλό είναι να ξέρω και το όνομα της υπαλλήλου. Κάλεσα λοιπόν σήμερα την Κυριακή Αθανασούδη, η οποία είναι η υπάλληλος που λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο, για να την γνωρίσω και να την συγχαρώ. Η κ. Αθανασούδη εργάζεται στη Διεύθυνση Β’ Απονομών στη Φιλελλήνων και ασχολείται με συντάξεις χηρείας. Στο πρόσωπό της συγχαίρω φυσικά και πολλούς άλλους ευσυνείδητους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι, μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλων δυσκολιών, δικαιώνουν τον όρο “δημόσιος λειτουργός” σε πολλά επίπεδα.

  Όπως εξήγησα και στην ίδια, η προτεραιότητά μου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του ΕΦΚΑ είναι να δώσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι τον καλύτερο μας εαυτό: η κυβέρνηση, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Οργανισμού. Γι’ αυτό και από την πλευρά μου πιέζω, ελέγχω και γίνομαι πολλές φορές δυσάρεστος. Όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και γι’ αυτό προσπαθώ να χρησιμοποιήσω κάθε θεμιτό μέσο, για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των ασφαλισμένων: Καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τους υπαλλήλους, το 1555, το οποίο ενισχύουμε αυτές τις ημέρες με υπερδιπλάσιους τηλεφωνητές, για να κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές, που θα συμβάλουν και αυτοί στην επιτάχυνση των συντάξεων και φυσικά ο καινούργιος νόμος για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα συνδυάζει τα κίνητρα παραγωγικότητας με αυστηρότερους ελέγχους για όσους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους μέσα στον Οργανισμό, διότι – μην ξεχνάμε – υπάρχουν πάντοτε και εκείνοι που κάνουν λιγότερο καλά τη δουλειά τους.

  Επειδή όμως πρέπει πάντοτε να ανταμείβουμε όχι μόνο υλικά (αναφέρθηκα ήδη στο πριμ παραγωγικότητας), αλλά και ηθικά εκείνους που δουλεύουν περισσότερο, αποφάσισα μαζί με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να οργανώσουμε σε ένα-δύο μήνες μια ειδική τελετή βράβευσης των εισηγητών του ΕΦΚΑ και των αρμόδιων διευθυντών που βγάζουν περισσότερες συντάξεις. Γνωρίζουμε άλλωστε τα ακριβή στοιχεία από τον ηλεκτρονικό Πύργο Ελέγχου και αυτή η απόφαση θα είναι ένα “ευχαριστώ” στους πιο παραγωγικούς υπαλλήλους που εκδίδουν συντάξεις, αλλά και ένα κίνητρο για τους υπόλοιπους να εργαστούν ακόμα περισσότερο, για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τελικά τους ασφαλισμένους, που δικαιούνται καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ».

  Διαβάστε επίσης

  Αποπληρωμή 47.000 επικουρικών συντάξεων μετά το Πάσχα

  Χατζηδάκης: Καταιγισμός ψεμάτων από τον κ. Τσίπρα για τους συνταξιούχους  ΣΧΟΛΙΑ