• Οικονομία

    Χατζηδάκης: Με τις «Ημέρες Καριέρας» η κυβέρνηση επενδύει σε κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης

    Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης


    «Οι Ημέρες Καριέρας είναι μία ακόμα πρωτοβουλία που υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύει σε μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και εξακολουθεί να κάνει παντιέρα του την κοινωνική πολιτική, χωρίς όμως αντίστοιχα αποτελέσματα, όταν κυβερνούσε» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την τέταρτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», που διοργάνωσε σήμερα ο Οργανισμός.

    «Με σύστημα χτίζουμε κάθε μέρα μία Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης η οποία θα είναι εργαλείο του κάθε άνεργου συνανθρώπου μας, για να βρει δουλειά» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει και ο νέος νόμος «Δουλειές ξανά», που τα αλλάζει όλα στον ΟΑΕΔ από Δευτέρα. «Διότι όλοι μας κρινόμαστε όχι από τις διακηρύξεις μας, αλλά από την κοινωνική αποτελεσματικότητά μας!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει τα εξής:

    «Διερωτώμαι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί “ανάλγητη” και “νεοφιλελεύθερη” τη σημερινή Ημέρα Καριέρας του ΟΑΕΔ, στην οποία προσφέρθηκαν 4.500 θέσεις εργασίας από 83 επιχειρήσεις! Δεν έχει μεγάλη σημασία όμως, διότι τις Ημέρες Καριέρας τις αγκαλιάζουν οι άνεργοι συμπολίτες μας με το ενδιαφέρον τους.

    Πήγα λοιπόν σήμερα στην 4η Ημέρα Καριέρας του ΟΑΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να συνομιλήσω με τους ενδιαφερόμενους και τις επιχειρήσεις, αλλά και για να συγχαρώ τα στελέχη του Οργανισμού και τον διοικητή του, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.

    Στις τέσσερις Ημέρες Καριέρας του ΟΑΕΔ, που έχουν διοργανωθεί, μέχρι σήμερα, δύο στην Αθήνα και από μία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, έχουν προσφερθεί 7.500 θέσεις εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις βρίσκουν στον ΟΑΕΔ έναν αξιόπιστο σύμμαχο, για να βρουν προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους και οι άνεργοι μία σοβαρή διέξοδο.

    Οι Ημέρες Καριέρας είναι μία ακόμα πρωτοβουλία που υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύει σε μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και εξακολουθεί να κάνει παντιέρα του την κοινωνική πολιτική, χωρίς όμως αντίστοιχα αποτελέσματα, όταν κυβερνούσε. Διότι ποιος είναι φιλεργατικός; Ο ΣΥΡΙΖΑ που μας παρέδωσε την ανεργία στο 17,2% ή εμείς που την ρίξαμε φέτος τον Φεβρουάριο στο 12,8%; Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε συνεχώς για τους ανέργους ή εμείς που τριπλασιάσαμε τις νέες θέσεις εργασίας που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ ετησίως; Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε κάνει καμία τέτοια Ημέρα Καριέρας ή εμείς που έχουμε διοργανώσει ήδη τέσσερις;

    Με σύστημα χτίζουμε κάθε μέρα μία Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης η οποία θα είναι εργαλείο του κάθε άνεργου συνανθρώπου μας, για να βρει δουλειά. Σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει και ο νέος νόμος “Δουλειές ξανά”, που τα αλλάζει όλα στον ΟΑΕΔ από Δευτέρα. Διότι όλοι μας κρινόμαστε όχι από τις διακηρύξεις μας, αλλά από την κοινωνική αποτελεσματικότητά μας!».

    Διαβάστε επίσης

    Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο εσείς οξύνατε»

    «Ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας» στον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ