ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (NDB), που έχει συσταθεί στη Βραζιλία από τις χώρες-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), θα επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της για τη χρηματοδότηση περισσότερων προγραμμάτων σε τοπικά νομίσματα προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, η πρόεδρος της τράπεζας Ντίλμα Ρούσεφ.
Η Ρούσεφ εξήγγειλε την αναπτυξιακή πολιτική της τράπεζας στην ομιλία της κατά τη δεύτερη ετήσια συνάντηση των μετόχων της NDB, απαριθμώντας τις επενδυτικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι η τράπεζα είναι αναγκαίο να διευρύνει τις δραστηριότητες της ενδυναμώνοντας το ρόλο της ως μιας πλατφόρμας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.
Υπό το πλαίσιο αυτό, η NDB θα αυξήσει τη συμμετοχή της σε δράσεις συγχρηματοδότησης με άλλους πολυεθνικούς οικονομικούς φορείς, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, όπως εξήγγειλε η Ρούσεφ.
Διαβάστε επίσης
Κίνα: Επέκταση των μη βιομηχανικών δραστηριοτήτων τον Μάιο
ΗΠΑ: Πτώση για έβδομο μήνα στην μεταποίηση
──────────────────
Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr
Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου
Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Αποστολόπουλος (Ιατρικό Αθηνών): Ο νέος πρόεδρος του ομίλου είναι επιδραστικός και έχει όραμα
- Το αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες και το πολιτικό στοίχημα των μπλόκων
- Hermès Horizons: Ένα αποκλειστικό εργαστήριο ονείρων όπου όλα επιτρέπονται και όλα πραγματοποιούνται
- Χρυσές λίρες: Πού οδηγούνται οι τιμές μετά την υπέρβαση των 1.000 ευρώ και το ράλι ανόδου… 1.188% στα χρόνια του ευρώ