• Οικονομία

    Αύριο η παρουσίαση του προγράμματος για 100.000 θέσεις με επιδότηση μισθού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Σταϊκούρας


    Το νέο πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας με επιδότηση εισφορών 100% για έξι μήνες αναμένεται να ανακοινώνουν αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ και του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, για την δημιουργία 100.000 θέσεων με επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων για 6 μήνες. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία του κορονοϊού και θα αφορά σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης.

    Στόχος του προγράμματος είναι η πλήρης επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να μειωθεί η ανεργία. Η επιδότηση θα αφορά σε νέους μισθωτούς υπαλλήλους και μακροχρόνια ανέργους και θα ισχύει ανεξαρτήτως μισθού και ειδικότητας, ενώ το πρόγραμμα θα έχει ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας.

    Η νέα δράση θα καλύψει για 100.000 νέες θέσεις εργασίας το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτικών και εργαζομένου για ένα εξάμηνο. Η 100% επιδότηση ισχύει ανεξάρτητα από τις αποδοχές και την ειδικότητα του εργαζόμενου. Στην περίπτωση, δε, που προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος, η θέση του θα επιδοτείται με επιπλέον 200 ευρώ μηνιαίως, καλύπτοντας, με αυτόν τον τρόπο, και μέρος του μισθολογικού κόστους.

    Αυτό σημαίνει ότι το μη μισθολογικό κόστος σε ετήσια βάση υποχωρεί κατά:

    -2.821 ευρώ αν ο μισθός διαμορφώνεται σε 700 ευρώ
    -4.000 ευρώ αν ο μισθός διαμορφώνεται σε 1.200 ευρώ

    Από την πλευρά τους, οι εργοδότες που θα κάνουν χρήση του προγράμματος δεσμεύονται ότι δε θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρχει ρήτρα να μην έχουν γίνει απολύσεις το τελευταίο διάστημα, καθώς και για το χρονικό διάστημα
    δέσμευσης για διατήρηση των δύο θέσεων εργασίας. Θα μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να κάνει χρήση της επιδότησης για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια, εάν το θέλει, να απολύσει τους επιδοτούμενους ή θα πρέπει να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για ένα επιπλέον διάστημα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ