• Οικονομία

    Aσφαλιστική ενημερότητα και περίθαλψη σε όσους καταβάλουν τις εισφορές του 2017

    • NewsRoom


    Νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει το υπουργείο εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα οι οφειλέτες που θα καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2017. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

    Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος προανήγγειλε την σχετική παρέμβαση για όσους ασφαλισμένους ήταν συνεπείς στην πληρωμή εισφορών από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ και μετά.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως στο επόμενο διάστημα, το υπουργείο Εργασίας θα εκδηλώσει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα σε εκείνους οι οποίοι καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1-1-2017 και εντεύθεν, ανεξαρτήτως αν έχουν παλιές οφειλές.

    Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας οι οφειλές των αγροτών είναι περίπου στα 2,5 δισ. ενώ των ελεύθερων επαγγελματικών αγγίζουν τα 10 δισ. διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση εξετάζει και ευεργετικά μέτρα για τους τρίτεκνους.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πετρόπουλος το 89% των οφειλετών είχαν ήδη αρχίσει να δημιουργούν χρέη πριν το 2015. «Το μεγάλο μέρος των εισφορών που οφείλονται σήμερα αφορούν εκείνη την περίοδο. Και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε παλιά να τη διαχειριζόμαστε διαρκώς και αποτελεσματικά».

    Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε μάλιστα όλους τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ρύθμισης για χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2016 και παλαιότερα, που προσφέρει έως και 120 δόσεις για χρέη άνω των 3.000€ (μέχρι τα 3.000 ευρώ οι δόσεις είναι το μέγιστο 36), επισημαίνοντας ότι κατά την πρώτη εβδομάδα έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για τη ρύθμιση 2.600 οφειλετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Capital controls: Έρχεται νέα «χαλάρωση»–Ποιο θα είναι το νέο μηνιαίο όριο αναλήψεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Eurobank καθιερώνει εργαλεία νέας γενιάς για χρηματοδότηση των Start Ups: Όλες οι λεπτομέρειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσουχτερά τα πρόστιμα της εφορίας για τις «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

     



    ΣΧΟΛΙΑ