• Most Popular

    Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Τώρα και μακεδονικά κρασιά 2.000 ετών!

    Η πρώτη σελίδα του site


    Ανησυχητικά είναι τα δείγματα γραφής από την πλευρά των Σκοπίων, που δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμμορφωθούν με τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά την προκλητική παρουσία στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου ως «Μακεδονία», σε έκθεση κρασιού που θα γίνει στο Ντίσελντορφ το διάστημα 17-19 Μαρτίου, τα Σκόπια θα μετέχουν υπό την «ομπρέλα» του οργανισμού «Assocation Wines of Macedonia», με «παράδοση 2.000 ετών στο κρασί» και με στόχο την προώθηση και αναγνώριση του brand name «Οίνος Μακεδονία».

    Μάλιστα στην κεντρική φωτογραφία στον ιστότοπό της, είναι διακριτός ο αμφορέας που φέρει τον Ήλιο της Βεργίνας.

    Παρ’ όλο που στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης η χώρα ονομάζεται ακόμα ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο οργανισμός Wines of Macedonia διαφημίζει τα προϊόντα του ως αποτέλεσμα μιας παράδοσης 2.000 ετών.

    Οι κινήσεις του οργανισμού «Wines of Macedonia» παραβιάζει ευθέως το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που προβλέπει την κατοχύρωση του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της κουλτούρας και της κληρονομιάς της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ ορίζει ότι τα Σκόπια έχουν «δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά» απ’ αυτά της ελληνικής πλευράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταλάθος ξεχάσαμε το «Βόρεια» λένε τα Σκόπια για το περίπτερο στην έκθεση τουρισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια» τα Σκόπια σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο



    ΣΧΟΛΙΑ