• Mononews TV

    Τον Μάιο ανοίγει το δεύτερο One & Only στην Ελλάδα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Την Πρωτομαγιά αρχίζει τη λειτουργία του το δεύτερο One & Only επί ελληνικού εδάφους, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

    Πρόκειται για επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ολοκληρώνεται προσεχώς και τοποθετείται στις δυτικές ακτές της Τζιας, σε έκταση περίπου 640 στρεμμάτων στην περιοχή Βρόσκοπος.

    Το πεντάστερο θέρετρο περιλαμβάνει 75 βίλες και έναν περιορισμένο αριθμό δωματίων καθώς και 40 επώνυμες ιδιωτικές κατοικίες, τη διαχείριση των οποίων αναλαμβάνει επίσης η Kerzner International.

    Εκτός από τα δωμάτια και τις βίλες, στις εγκαταστάσεις του One & Only Kea Island περιλαμβάνονται spa και έξι χώροι εστίασης, το lobby bar, ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, το beach club, το pool bar, το Providore (ένα «ελληνικό χωριό» με εστιατόριο και delicatessen) και το Speakeasy, μπαρ με έμπνευση από την Κούβα.

    Οι τιμές των δωματίων και των βιλών φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ για το νησί της Τζιας, που χαρακτηριστικό του είναι ακόμα η χαμηλή δόμηση. Ενδεικτικά, ξεκινούν από 1.750 ευρώ τον Μάιο και φτάνουν έως και τα 8.580 ευρώ τον Αύγουστο για βίλα 180 τ.μ. δύο υπνοδωματίων, με θέα στη θάλασσα.

    Υψηλή ζήτηση σημειώθηκε και για τις κατοικίες (που διατέθηκαν έναντι 20.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε ορισμένες περιπτώσεις), τα έσοδα από την πώληση των οποίων πλησιάζουν τα 80 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονται από χώρες της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, εξοικειωμένοι με την επωνυμία της One & Only.

    Η πρόσβαση στο συγκρότημα θα γίνεται κυρίως με πολυτελή ταχύπλοα σκάφη και ελικόπτερα.

    H έναρξη λειτουργίας του καθυστέρησε παίρνοντας αναβολή για τη φετινή θερινή σεζόν, εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία στις κατασκευαστικές εργασίες.

    Η ωρίμανση του έργου ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, για αυτό και δεν αδειοδοτήθηκε στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, αποτελεί όμως την πρώτη επένδυση η οποία εντάχθηκε στο πλαίσιο για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα που θεσμοθετήθηκε το 2013, επί θητείας της Όλγας Κεφαλογιάννη, νυν υπουργού Τουρισμού.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ