• Mononews TV

    Το σχέδιο Μήτση για πεντάστερες βίλες €60 εκατ. στη Μύκονο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο του ομίλου Μήτση για την πρώτη του επένδυση στο νησί των ανέμων, έργο που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις, προκειμένου η αδειοδότηση να προχωρήσει με fast track διαδικασίες.

    Πρόκειται για καθοριστικό βήμα για το project, καθώς θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, που αναμένεται να ξεπεράσουν σε κόστος τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, το τουριστικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα 5 αστέρων (βίλες και κατοικίες) περί των 194 κλινών, υποστηρικτικές λειτουργίες (υποδοχή, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρους διασκέδασης, χώρους παραμονής κι εκδηλώσεων, υποδομές spa & αναζωογόνησης, συνοδά έργα (ασφαλτόστρωση δρόμων, κατασκευή μονοπατιών, parking, χώρο εισόδου & διοίκησης κι εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού).

    H αλλαγή στο πλάνο

    Πρόκειται για ένα ορθολογικό μέγεθος, καθόσον η Μύκονος αποτελεί ένα τουριστικά πολύ αναπτυγμένο νησί, στο οποίο κατά τον προγραμματισμό των εξυπηρετούμενων μεγεθών της επένδυσης πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη θέματα φέρουσας ικανότητας και αισθητικής αντοχής.

    Σημειωτέον ότι το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων και δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών.

    Όσον αφορά το ακίνητο, βρίσκεται στο νότιο και κεντρικό τμήμα της νήσου με άμεση πρόσβαση στην παραλία της Ελιάς, της οποίας οι σχηματιζόμενοι από βραχώδεις εξάρσεις μικροί κολπίσκοι, καθώς και η αμμώδης υφή της, την καθιστούν μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κυκλαδίτικου νησιού.

    Το συνολικό πρόσωπο του ακινήτου στην εν λόγω παραλία αντιστοιχεί σε περίπου 635 μέτρα και η θέση του βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5,7 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τη Χώρα της Μυκόνου. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο νησί με έντονη τουριστική κίνηση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ