• Mononews TV

    Το House 75,9 του Omer Arbel στο Βανκούβερ είναι άχρονο και (σχεδόν) εξωγήινο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το τελευταίο σπίτι του δημιουργικού διευθυντή της Bocci, Omer Arbel, στον Καναδικό Βορειοδυτικό Ειρηνικό, χρησιμοποιεί τις μορφές της κιονοστοιχίας και το τοπικό τοπίο, το οποίο την περιβάλλει, για να δημιουργήσει ένα κρυμμένο στολίδι.

    Αν τo προσωπικό καταφύγιο του Arbel ήταν ταινία, το μάλλον επιστημονικής φαντασίας σενάριο θα μπορούσε να έχει ως εξής: Ο αρχιτέκτονας εντοπίζει αρχαιολογικά ευρήματα στο χωράφι ενός αγρότη και χτίζει μια σύγχρονη κατασκευή γύρω από αυτά.

    Εμπνευσμένος από τις σπουδές του στη Ρώμη, όπου τα αρχαία ερείπια ζουν ανάμεσα σε σύγχρονα κτίρια, ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής παρουσιάζει το πρώτο του σπίτι εδώ και μια δεκαετία ως ένα κομμάτι μιας αρχιτεκτονικής, η οποία θυμίζει ανασκαφή.

    Συνεχίζοντας ένα θέμα από το γειτονικό σπίτι 23.2 (τα σχέδιά του αριθμούνται με τη σειρά δημιουργίας τους), το οποίο παρουσίαζε ανακτημένα δοκάρια, ο Arbel αποκόπτει κομμάτια αυτού του σπιτιού (75.9) με ορθογώνια τζάμια, αποκαλύπτοντας την υλικότητά τους και τοποθετώντας τα ως αρχαιολογικά εκθέματα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ