• Mononews TV

    Πότε το Ελληνικό θα φέρει κέρδη στα ταμεία της Lamda Development – mononewsTV

    • NewsRoom

    Από τα μέσα του 2023 κι έπειτα θα γίνει κερδοφόρο για τη Lamda Development το έργο του Ελληνικού, ενισχύοντας και τη ρευστότητα της παραχωρησιούχου του πρώην αεροδρομίου.

    Αυτό ειπώθηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των στελεχών της Lamda με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, κατά την οποία συζητήθηκε και ο «λογαριασμός» από τα έργα του Ελληνικού, η συνεισφορά τους στα ταμεία της εταιρείας.

    Σύμφωνα με τον CFO της Lamda, Χάρη Γκορίτσα, τα έσοδα από τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει ήδη η εταιρεία στο Ελληνικό θα μεταφραστούν σε ρευστότητα από το τρίτο τρίμηνο του 2023, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των έργων ανάπτυξης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις διαμερισμάτων στον «πράσινο» πύργο κατοικιών θα μετατραπούν σε κέρδος για τη Lamda εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, ενώ στην κερδοφορία θα αρχίσει να συμβάλει σε λίγους μήνες και η συναλλαγή με την ΤΕΜΕΣ για τα δύο ξενοδοχειακά projects στο παραθαλάσσιο μέτωπο.

    Τα παραπάνω συζητήθηκαν μιας και το καθαρό αποτέλεσμα από το έργο του Ελληνικού ήταν κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου, αρνητικό. Οι ζημιές έφτασαν τα 56 εκατ. ευρώ, καθώς, παρά την επανεκτίμηση του ακινήτου από την οποία η Lamda «κέρδισε» 11 εκατ., τα λειτουργικά έξοδα άγγιξαν τα 37 εκατομμύρια.

    Επίσης, συζητήσεις της Lamda Development με τις τράπεζες φέρνει η αύξηση του κατασκευαστικού κόστους, που συμπαρασύρει το επιχειρηματικό σχέδιο της παραχωρησιούχου του Ελληνικού, παρόλο που η εταιρεία δεν βιάζεται να σηκώσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όπως διευκρίνισαν τα στελέχη.

    Αναφορικά με το επιτοκιακό καθεστώς έφεραν ως παράδειγμα την άνοδο του Euribor: αν αυξηθεί κατά 1%, το ετήσιο χρηματοδοτικό κόστος για την εταιρεία θα είναι έως 5 εκατ. ευρώ υψηλότερο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ