• Mononews TV

    Παγκόσμιο μποϊκοτάζ της ρωσικής βότκας – mononewsTV


    Μποϊκοτάζ της ρωσικής βότκας πραγματοποιούν επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους προς την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία στοχεύοντας ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της χώρας του.

    Τουλάχιστον τρεις κυβερνήτες των ΗΠΑ διέταξαν να αποσυρθούν από τα καταστήματα τα ποτά ρωσικής παραγωγής, ενώ μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης αλκοόλ στη Νέα Ζηλανδία απέσυρε χιλιάδες μπουκάλια βότκας, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Ivanov και Russian Standard — και γέμισε τα άδεια ράφια με ουκρανικές σημαίες.

    Δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αλκοολούχων ποτών της Αυστραλίας, η Dan Murphy’s και η BWS, σταμάτησαν να πωλούν προϊόντα ρωσικής προέλευσης, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια Endeavor Group Ltd. με έδρα το Σίδνεϊ, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 12,6 δισ. δολάρια Αυστραλίας (9,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Οι κινήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τα βήματα που έγιναν από μεγάλες διεθνείς εταιρείες -από ενεργειακούς γίγαντες έως αυτοκινητοβιομηχανίες και δικηγορικά γραφεία- για να κόψουν τους δεσμούς με τη Ρωσία ή να επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους εκεί, καθώς οι κυβερνήσεις επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα. Οι ποδοσφαιρικές αρχές FIFA και UEFA έχουν επίσης απαγορεύσει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ