• Mononews TV

    NBG για Aegean: O καλύτερος τρόπος για να ποντάρετε στην άνθηση του ελληνικού τουρισμού – mononewsTV


    Η έξοδος από την κρίση της πανδημίας της Covid-19 βγάζει την Aegean Airlines ισχυρότερη και με μεγάλες δυνατότητες, σύμφωνα με την NBG Securities.

    Η χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη της μετοχής της Aegean Airlines και συστήνει υπεραπόδοση (outperform) και τιμή στόχο στα 13 ευρώ (από 9,92 ευρώ σήμερα), με περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα 32%.

    «Λόγω του ισχυρού ισολογισμού της, της έμπειρης διοίκησης και της αυξημένης ελκυστικότητας της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού Covid-19, η εταιρεία έχει καταφέρει να ξεπεράσει με επιτυχία τη χειρότερη κρίση που αντιμετώπισε ποτέ στην ιστορία της η αεροπορική βιομηχανία.

    Παρόμοια με τον υπόλοιπο κλάδο της ΕΕ, η Aegean υπέστη μεγάλες (πάνω από 250 εκατ. ευρώ) καθαρές ζημιές/καθαρές ταμειακές ροές μεταξύ του α’ τριμήνου του 2020 και του α’ τριμήνου του 2021, διαχειριζόμενη, ωστόσο, μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη στη συνέχεια βγήκε από την κρίση ισχυρότερη», συνεχίζει η χρηματιστηριακή.

    Η μετοχή της Aegean Airlines είναι εξαιρετικό «παιχνίδι» στο σταθερό θέμα του ελληνικού τουρισμού. Ως ηγέτης της ελληνικής αγοράς, αναμένει ότι η Aegean Airlines θα είναι ο βασικός ωφελημένος από την ευνοϊκή δυναμική του ελληνικού τουριστικού τομέα (διεθνείς τουριστικές αφίξεις +89% το 2022).

    Οι πρώιμες κρατήσεις για το 2023 είναι επίσης πολύ θετικές ιδίως από χώρες εκτός Ευρώπη, όπως οι ΗΠΑ. Ο ΣΕΤΕ αναμένει μια ακόμη καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, με υψηλότερες ταξιδιωτικές εισπράξεις και αφίξεις.

    «Πιστεύουμε ότι η Aegean, με βάση την καλά σχεδιασμένη στρατηγική και την έμπειρη διοίκηση, θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά στο σημερινό περιβάλλον υψηλής χωρητικότητας, αξιοποιώντας τις θετικές τάσεις των αποδόσεων», εκτιμά η χρηματιστηριακή.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ