• Mononews TV

    Morgan Stanley: Κορυφαίες επιλογές Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η σχέση απόδοσης-κινδύνου στις ελληνικές τράπεζες είναι πιο ελκυστική και εξακολουθεί να προσφέρει περιθώρια ανόδου στους επενδυτές εκτιμά η Morgan Stanley σε ανάλυσή της για τις επιλογές του 2023 στις παγκόσμιες τράπεζες και τις διαφοροποιημένες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.

    Η Morgan Stanley προχωράει ένα βήμα παραπέρα και τοποθετεί τη μετοχή της Eurobank στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της στον κόσμο (Banks Financials’ Finest List) και θέτει ως έτερη επιλογή από τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο την Τράπεζα Πειραιώς.

    Προτιμώμενες μετοχές από την Ελλάδα: Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς

    Η Eurobank έχει ισχυρό ιστορικό διαχείρισης έναντι των ομοειδών της στην Ελλάδα. Έχει προηγηθεί των ομοειδών ελληνικών τραπεζών στην εξυγίανση του ισολογισμού, με δείκτη NPE 5,6% από το τρίτο τρίμηνο φέτος.

    «Αναμένουμε ότι η Eurobank θα είναι βασικός δικαιούχος της ιστορίας ανάκαμψης στην Ελλάδα και προβλέπουμε αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 5% περίπου έως το 2024. Προβλέπουμε δείκτη αποδοτικότητας ROTE 10,8% περίπου το 2024 έναντι 8,2% το 2021.Η Eurobank έχει ισχυρό ισολογισμό με συνολικό δείκτη κεφαλαίων CAR 17,2% το τρίτο τρίμηνο φέτος και αναμένουμε ότι θα είναι μία από τις πρώτες ελληνικές τράπεζες που θα επαναφέρει τα μερίσματα με τα φετινά κέρδη. H σύσταση είναι overweight με τιμή στόχο 1,38% και παγκόσμια κορυφαία επιλογή της Morgan Stanley.

    «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει σημειώσει ισχυρή πρόοδο και βελτίωση σε βασικά λειτουργικά μεγέθη. Πιο χαρακτηριστικά: i) τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) κατέγραψαν θετική πορεία το δεύτερο τρίμηνο του 2022 με +8% διαδοχική αύξηση το τρίτο τρίμηνο του 2022 και πρόκειται να αυξηθούν με τη βοήθεια της ΕΚΤ και τις αυξήσεις των επιτοκίων τα επόμενα τρίμηνα, ii) η επέκταση των εξυπηρετούμενων δανείων ήταν 2,3 δισ. ευρώ το 9μηνο του 2022, με θετικές προοπτικές για την αύξηση των δανείων το οικονομικό έτος 2023, iii) η δυναμική των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες είναι ισχυρή (+20% σε ετήσια βάση στο 9μηνο του 2022), iv) οι δείκτες NPE είναι μονοψήφιοι στο 8,7% στο 9μηνο του 2022, v) το πιο σημαντικό, Ο δείκτης κεφαλαίων CET1 έχει βελτιωθεί στο 10,4% στο τρίτο τρίμηνο και αναμένουμε να φθάσει το 11% περίπου μέχρι το τέλος του έτους και vi) η αποτίμηση της μετοχής της τράπεζας παραμένει ελκυστική στις 0,3 φορές σε όρους δείκτης P/BV το 2023. Η σύσταση είναι overweight και η τιμής στόχος 1,96 ευρώ ανά μετοχή.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ