ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία MSC, του Τζιανλουίτζι Απόντε, ανακοίνωσε απότομη αύξηση των ναύλων FAK (Freight All Kinds) σε διαδρομές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης από την 1η Ιουνίου, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η ιταλοελβετική εταιρεία θα εφαρμόσει αύξηση 200 δολαρίων ανά εμπορευματοκιβώτιο στη διαδρομή Ασία-Βόρεια Ευρώπη, ανεβάζοντας το κόστος στα 4.700 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο.
Ακόμη πιο σημαντικές αυξήσεις αναμένονται για τις συνδέσεις με τη Μεσόγειο, όπου οι αυξήσεις θα κυμαίνονται μεταξύ 800 και 1.000 δολαρίων, φτάνοντας τα 5.500 δολάρια για ένα εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών με προορισμό τη Δυτική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, η απόφαση της MSC αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των θαλάσσιων μεταφορέων να διατηρήσουν τους ναύλους μεταφοράς σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια και αυξανόμενες λειτουργικές πιέσεις που συνδέονται με γεωπολιτικές εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!
https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στασινός (ΤΕΕ): Τα τρία «κλειδιά» για λύσεις στα ζητήματα της δόμησης
- ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
- ΕasyJet: Αυξημένες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εν μέσω πολέμου – Στα £25 εκατ. το κόστος καυσίμων τον Μάρτιο
- Eυρώπη Holdings: Σχέδιο ανταλλαγής 1,446 νέων μετοχών και μείωση κεφαλαίου 45,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συγχώνευσης με την CrediaBank
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.