• Mononews TV

    Μητροπολιτικός Πόλος Ελληνικού: Η πολιτιστική διαδρομή για τους επισκέπτες – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μια πολιτιστική διαδρομή, που θα περιλαμβάνει όλα τα μνημεία, αρχαία και νεότερα της περιοχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά σχεδιάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

    Η προσβασιμότητα στα μνημεία, τα πλατώματα και τα σημεία θέασης, τα παγκάκια, οι πινακίδες σήμανσης, ακόμη και οι δαπεδοστρώσεις και τα φωτιστικά, όλα όσα απαιτούνται για την ανάδειξη αλλά και την επίσκεψή τους έχουν προβλεφθεί στην μελέτη που εξετάζεται σήμερα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Πρόκειται για μία λεπτομερή ανάλυση, που προσεγγίζει κάθε ένα από τα μνημεία ξεχωριστά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του, ενώ ταυτόχρονα παραμένει η ομοιομορφία στα κοινά χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν την συνολικότητα της παρέμβασης. Ανάμεσά τους είναι και οι κάδοι απορριμμάτων αλλά και τα σταχτοδοχεία ενώ με την μελέτη είναι εξασφαλισμένη και η πρόσβαση από εμποδιζόμενα άτομα.

    Συγκεκριμένα ο επισκέπτης, που θα φθάνει στον Μητροπολιτικό Πόλο θα μπορεί να προσεγγίσει δεκατέσσερις χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ