• Mononews TV

    Μικρές καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς για δημόσια έργα – Γιατί πάει πίσω το νέο γήπεδο του ΠΑΟ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μικρές παρατάσεις σε όλα τα υπό δημοπράτηση έργα ενδέχεται να δώσουν οι αναθέτουσες αρχές, καθώς τα πτυχία όλων σχεδόν των κατασκευαστικών εταιριών έχουν λήξει από τα τέλη του 2022 και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωσή τους.

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για ολιγοήμερες καθυστερήσεις στις προθεσμίες για την υποβολή προσφορών και την εκδήλωση ενδιαφέροντος στα μεγάλα έργα που δημοπρατούν Δήμοι, Περιφέρειες, καθώς και φορείς που εποπτεύει το Υπουργείο Υποδομών.

    Στην παρούσα φάση ένας διαγωνισμός που θα πάει μερικές ημέρες πίσω αφορά το έργο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό συνολικού εκτιμώμενου κόστους 125 εκατ. ευρώ, καθώς δόθηκε νέα παράταση, η δεύτερη κατά σειρά, για την υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 27 Ιανουαρίου έως ότου να λυθεί το ζήτημα των αδειών.

    Πηγές του Δήμου Αθηναίων, που είναι η αναθέτουσα αρχή του διαγωνισμού, επισημαίνουν στο mononews ότι η παράταση αυτή είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και πως την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα στις 19 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υποδομών θα παρουσιάσει προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την ανανέωση των αδειών έως και τα τέλη του τρέχοντος έτους.

    Προσθέτουν, επίσης, πως ο Δήμος δε θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, καθώς ένα έργο πνοής με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο θα μπορούσε να κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

    Τονίζουν, μάλιστα πως ήταν αρκετά πιθανό η σύμβαση να μπλοκάρει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν αποκλείεται το έργο να έπεφτε ακόμα και θύμα νομικών διαξιφισμών, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν εύκολα να επικαλεστούν την απουσία ισχύοντος πτυχίου κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτημάτων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ