• Mononews TV

    Κώστας Σκρέκας: Νέα κίνητρα για τη βιομηχανία – mononewsTV

    • NewsRoom

    «Νέα κίνητρα προκειμένου να παράξει η βιομηχανία τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πράσινη μετάβαση, ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ έμφαση θα δοθεί στις βιομηχανίες οι οποίες θα διοχετεύσουν τμήμα της επιδότησης που θα λάβουν στην έρευνα και την καινοτομία, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο συνέδριο του ECONOMIST.

    Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, για τη συμμόρφωση με τους στόχους ESG απαιτούνται χρήματα και εκπαίδευση και ήδη υπάρχουν εργαλεία και κίνητρα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στους άξονες στρατηγικής για να αναπτυχθεί περαιτέρω η ελληνική βιομηχανία αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος για λιγότερες εκπομπές διοξειδίου για τη βιομηχανία.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, πέρα από τον τουρισμό, έχουμε παραδοσιακούς βιομηχανικούς ομίλους που άντεξαν την κρίση, αυξάνουν τις εξαγωγές τους και δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας αλλά όπως σημείωσε απαιτείται μία μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη για να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η βιομηχανία έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

    Παράγουμε άρματα μάχης, προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας στα μέταλλα, υποθαλάσσια καλώδια, έχουμε τσιμεντοβιομηχανία, και αναβιώνει η ναυπηγοεπισκευή με τα ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, καθώς από το 2018 έχουν επισκευαστεί 500 πλοία, όπως σημείωσε ο υπουργός και αναφέρθηκε στις στοχεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για να βοηθήσει την προσπάθεια του ιδιωτικού τομέα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ