• Mononews TV

    Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαγωνισμός €60 εκατ. για άδειες λογισμικού Oracle – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ένα ακόμα μεγάλο διαγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να «τραβήξει» τα βλέμματα των μεγάλων εταιρειών πληροφορικής αλλά και των τηλεπικοινωνιών βγάζει στον αέρα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Το μεγάλο έργο, συνολικής αξίας 40 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο με τα δικαιώματα προαίρεσης φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ, αφορά τη σύναψη «Κεντρικής Συμφωνίας Προμήθειας αδειών χρήσης λογισμικού Oracle» για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης. Το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη μέγιστη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται σε 36 μήνες.

    Μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης στοχεύει μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός ευέλικτου περιβάλλοντος υποδομής λογισμικού (software infrastructure) για όλη τη Δημόσια Διοίκηση, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις, στοχεύοντας στην βελτίωση των υπηρεσιών, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους.

    Οι δράσεις και οι καίριες «επεμβάσεις» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου συνεχίζονται, καθώς όπως έχει πει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, το δημόσιο αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και θα διαθέτει τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία με βασικό στόχο τις ανάγκες του πολίτη.

    «Το μέλλον είναι ψηφιακό και ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι» είχε τονίσει στην πρόσφατη εκδήλωση για τα 3 χρόνια του gov.gr.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ