• Mononews TV

    Gnizdo Houses: Μια καλύβα από το μέλλον – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το ουκρανικό αρχιτεκτονικό Makhno Studio (SERHII MAKHNO & OLEKSANDR DYMNICH) δημιούργησε λίγο έξω από το Κίεβο καταφύγια μέσα σε ρευστούς όγκους που μοιάζουν με φουτουριστικά σπήλαια λαξευμένα από τους ανέμους.

    Με την ονομασία Gnizdo Houses, ένα ζευγάρι κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 80 τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Τα καταφύγια αναπτύσσονται ως μοναδικά οικογενειακά οικολογικά καταλύματα στην περιοχή του συγκροτήματος αναψυχής Makhno Village Resort.

    Ως μέρος της φύσης, το οργανικό σχήμα των καταφυγίων προέρχεται από φυσικά υλικά της περιοχής.

    Σύμφωνα με το Makhno Studio, «η αρχιτεκτονική είναι η συνέχεια του τοπίου και η ενσάρκωση των φυσικών μορφών, γι’ αυτό τα κτήρια δεν φαίνονται καθόλου αστικά, αλλά μάλλον σαν μια φουτουριστική σπηλιά ή ένας βράχος λαξευμένος από τους ανέμους».

    Περιγραφόμενοι ως ζωντανοί τοίχοι, η μορφή των τοίχων δίνει έναν εγγενή χαρακτήρα στα σπίτια. Να σημειωθεί πως τα κτήρια είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα καυσόξυλων, ένα ελαφρύ οικολογικό απόλυτο με πρόσμειξη φλοιού κάνναβης.

    «Αυτό το υλικό έχει εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση, εξαιρετική υγροσκοπικότητα, αποτρέπει την εμφάνιση τρωκτικών, εντόμων και μούχλας και σβήνει την επιβλαβή ακτινοβολία», δήλωσε το Makhno Studio. «Χάρη στα υλικά, τους συνδυασμούς τους και τις ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές τεχνικές, το σπίτι μοιάζει να αναπνέει, ανταλλάσσοντας αέρα με τον περιβάλλοντα χώρο».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ