• Mononews TV

    Γιώργος Στάσσης: Τα επόμενα βήματα για τη ΔΕΗ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Enel για την απόκτηση της θυγατρικής της στη Ρουμανία, η ΔΕΗ αναμένει την ολοκλήρωση και της συμφωνίας με την Κωτσόβολος, για να θέσει τις βάσεις για τη διπλή στρατηγική της ανάπτυξη εντός και εκτός Ελλάδας.

    Έχοντας ολοκληρώσει τους στόχους του πρώτου επιχειρηματικού σχεδίου, η διοίκηση της ΔΕΗ είναι έτοιμη να ανακοινώσει το επόμενο που θα την οδηγήσει στη μελλοντική της ανάπτυξη, ως πράσινη εταιρεία παραγωγής ενέργειας, ως διεθνή ενεργειακό παίκτη αλλά και επεκτείνοντας την παρουσία της στην ελληνική αγορά σε νέους τομείς δραστηριότητας.

    Το επικαιροποιημένο Στρατηγικό της Σχέδιο της ΔΕΗ θα παρουσιαστεί στο Capital Markets Day στις 23.1.2024 στο Λονδίνο, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο 2023 θα ανακοινωθούν στις 9.11.2023 μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα γίνει και μια πρώτη ενημέρωση επενδυτών για την επόμενη μέρα της ΔΕΗ.

    Με δύο σημαντικές επενδύσεις, την απόκτηση της Enel Romania που ολοκληρώνει σύντομα και την απόκτηση της Κωτσόβολος που η ΔΕΗ φιλοδοξεί να πετύχει, επιδιώκει να αναπτύξει την εταιρεία τόσο γεωγραφικά στο κύριο αντικείμενό της την παραγωγή και τη διανομή ενέργειας, όσο και σε νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της στη λιανική και αποκτώντας νέες ροές εσόδων.

    Αν ολοκληρωθούν με επιτυχία και οι δύο κινήσεις, η ΔΕΗ θα κερδίσει πολύ περισσότερα από τα 2 δισ. ευρώ επιπλέον τζίρου (1,3 από την Enel Romania και 700 εκ. από την Κωτσόβολος), καθώς με τις συνέργειες που μπορεί να αναπτύξει, μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη στο μέλλον, αφού θέτει τις βάσεις για νέες δυνατότητες, νέες συνέργειες και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

    Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξής της η ΔΕΗ επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης μέσα από την υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτό:

    – προχωρά στην απo-ανθρακοποίηση μέσω της επιτάχυνσης της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων και της προώθησης των επενδύσεων σε ΑΠΕ. Συνολικά, η ΔΕΗ στοχεύει στην ανάπτυξη ΑΠΕ με εγκατεστημένη ισχύ 5 GW καθαρής ενέργειας το 2026, με τα τρέχοντα συνολικά κατασκευασμένα, υπό σχεδιασμό και υπό κατασκευή έργα να αγγίζουν πλέον το 1,6 GW που αντιστοιχεί περίπου στο 30% του στόχου αυτού.

    – εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την λειτουργική αποδοτικότητα μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών σε όλες τις δραστηριότητές του Ομίλου και

    – επιδιώκει ευκαιρίες ανάπτυξης τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητάς της αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ