• Mononews TV

    Fourlis: Η άνοδος των πωλήσεων και η πορεία του νέου ΙΚΕΑ – mononewsTV


    Με αύξηση τζίρου και κερδοφορίας έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες το 2021 ο Όμιλος Fourlis παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες του έτους η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον καθώς και η διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας διεθνώς, επιβράδυναν τους ρυθμούς αύξησης σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί από τη διοίκηση του Ομίλου, με επικεφαλής τον Βασίλη Φουρλή, σε επίπεδο κερδοφορίας αναμενόταν για το 2021 μεταβολή (βελτίωση) τάξεως των 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο του έτους οι πωλήσεις του Ομίλου Fourlis κατέγραψαν αύξηση 13,3%, φτάνοντας τα 316,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι ηλεκτρονικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 60,2 εκατ. ευρώ αυξημένες συνολικά κατά 54,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων EBITDA(OPR), ανήλθαν σε 26,7 εκατ. ευρώ έναντι 17,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, αυξημένα κατά 53,9%.

    Το νέο ΙΚΕΑ στο The Mall τo όποιο και άνοιξε τις πόρτες του λίγο πριν το τέλος του 2021 ενώ όπως είχε επισημάνει στο mononews o Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Fourlis, Γιώργος Αλεβίζος η πορεία του κατά τον πρώτο 1,5 μήνα λειτουργίας είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες που υπήρχαν από πλευράς της διοίκησης.

    Το κατάστημα συνεχίζει πάντως και έως σήμερα τη θετική του πορεία παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του, επηρεάζουν σε κάθε περίπτωση την καταναλωτική συμπεριφορά.

    Μεγάλη παραμένει από την αρχή της λειτουργίας του και η προσέλευση και στο εστιατόριο ΙΚΕΑ που προσελκύει μάλιστα επισκέπτες του εμπορικού κέντρου ανεξαρτήτως των αγορών που πραγματοποιούν στο κατάστημα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ