• Mononews TV

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Αυτή η ενεργειακή κρίση είναι μόνο η πρώτη – MononewsTV

    • NewsRoom

    Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, σε πάνελ του e-kyklos, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος της Mytilineos, δήλωσε ότι «Δεν υπήρξε προετοιμασία για την απανθρακοποίηση και την ενεργειακή μετάβαση από την Ευρώπη και δεν προηγήθηκαν οι απαιτούμενες επενδύσεις και σχεδιασμοί ώστε να εξασφαλιστεί το πιο σημαντικό αγαθό για τον πληθυσμό, που είναι η ενέργεια».

    Σημείωσε ότι δεν έχουν γίνει επενδύσεις για υποδομές αερίου και δεν υπάρχει ακόμη η τεχνολογία για μεγάλης έκτασης αποθήκευση ενέργειας και πρόσθεσε πως η απανθρακοποίηση προχωρά πολύ γρήγορα χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη προετοιμασία.

    «H ενεργειακή κρίση είναι η πρώτη μετά από δεκαετίες μετά την κρίση πετρελαίου του 1973. Αυτή είναι η πρώτη εκ των πολλών που έρχονται. Οι κοινωνίες αποφάσισαν να πάμε στην απανθρακοποίηση γρήγορα χωρίς σχέδιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι επενδύσεις, χωρίς την εξασφάλιση του πληθυσμού για το πιο βασικό αγαθό που είναι η ενέργεια», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

    Για παράδειγμα, τόνισε ότι «ενώ λέμε ότι το καύσιμο μετάβασης θα είναι το φυσικό αέριο, δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές για να δεχτούν το αέριο, δεν έχουν γίνει οι επενδύσεις για αυτή τη μετάβαση και το μόνο που έχει γίνει είναι φωτοβολταϊκά και αιολικά. Και αυτές είναι ευρωπαϊκές πολιτικές, όχι εθνικές. Τώρα στην κρίση επάνω σκέφτηκαν οι αρχές στις Βρυξέλλες ότι πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει μεγάλους χώρους αποθήκευσης αερίου. Και προχωράμε να φτιάχνουμε φωτοβολταϊκά και αιολικά, ενώ ξεχνάμε τη στοχαστικότητα που δεν επιτρέπουν να έχουμε συνέχεια παραγωγή».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ