• Mononews TV

    Economist: Η Ελλάδα οικονομικός νικητής για δεύτερη συνεχή χρονιά – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το 2022 ο Economist έκανε λόγο για «πάρτι στη Μεσόγειο». Φέτος, γι’ ακόμη μια χρονιά, ξεχωρίζει την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως οικονομικός νικητής, με το Economist να σημειώνει ότι κατέγραψε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για την οικονομία της.

    Σε άρθρο του «Ποια οικονομία τα πήγε καλύτερο το 2023 – Άλλος ένας απίθανος θρίαμβος», ο Economist αναφέρεται στην υπεραπόδοση μετοχών και χαρακτηρίζει την Ελλάδα απίθανο νικητή.

    Γιατί ξεχωρίζει η Ελλάδα

    «Για ένδοξες αποδόσεις στις μετοχές κοιτάξτε χιλιάδες μίλια δυτικά, στην Ελλάδα», αναφέρει ο Economist. Σημειώνει ότι η πραγματική αξία του χρηματιστηρίου έχει αυξηθεί πάνω από 40%, με τους επενδυτές να ενδιαφέρονται και πάλι για τις ελληνικές εταιρείες, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τις αγορές.

    «Αν και η χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ φτωχότερη απ’ ότι ήταν πριν από την μεγάλη χρεοκοπία της το 2010, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το ΔΝΤ, που κάποτε ήταν η νέμεσις της Ελλάδας, εξήρε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά», σημειώνει το άρθρο.

    «Ενώ οι Φιλανδοί που υποαποδίδουν, μπορούν να παρηγορηθούν αυτά τα Χριστούγεννα πνίγοντας τον πόνο τους με το τοπικό ποτό τους päntsdrunk, ο υπόλοιπος κόσμος αξίζει να πιει ένα ποτήρι ούζο στην υγειά αυτού του απίθανου πρωταθλητή», καταλήγει.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ