• LIFE&STYLE

  Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου κατά της Βάσως Λασκαράκη για τα κουτάβια – Τι απάντησε ο Σουλτάτος

  • NewsRoom
  Εριέττα Κούρκουλου - Βάσω Λασκαράκη

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Βάσω Λασκαράκη


  Αντιδράσεις από φιλόζωους, μεταξύ των οποίων και η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε η Βάσω Λασκαράκη, με τα κουτάβια που γέννησε η σκυλίτσα της.

  Η δημοφιλής ηθοποιός μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram, μια τρυφερή φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η ίδια αγκαλιά με δύο κουτάβια.

  «Κοιτάξτε τώρα τι κακό με έχει βρει», έγραψε στη λεζάντα της εικόνας, παρουσιάζοντας τα κουτάβια που απέκτησε η σκυλίτσα της, κάτι που σε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και τους υπέρμαχους της στείρωσης των ζώων δεν ενθουσίασε.

  Ένα από τα σχόλια που ξεχώρισε γρήγορα ήταν εκείνο της Κατρίνας Τσάνταλη, ιδιοκτήτριας του καταφύγιου ζώων A Little Shelter, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «Για κάθε ένα από τα σπιτικά κουτάβια που γεννιούνται, κλείνει η πόρτα σε ένα αδέσποτο κουτάβι». Κάποιοι έσπευσαν να επιτεθούν στην Κατρίνα Τσάνταλη, με την Εριέττα Κούρκουλου να προχωράει σε δική της ανάρτηση υπερασπίζοντάς την. Παράλληλα, εξήγησε γιατί είναι απαραίτητη η στείρωση των ζώων και αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα με τα αδέσποτα.

  Ειδικότερα, η Κατρίνα Τσάνταλη έγραψε: «Είναι πανέμορφα τα κουτάβια όμως παλεύουμε να περνάμε το μήνυμα της στείρωσης των σκύλων μας για τη δική τους υγεία, αλλά και το υπερτεράστιο πρόβλημα αδέσποτων που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας. Για κάθε ένα από τα σπιτικά κουτάβια που γεννιούνται κλείνει η πόρτα σε ένα αδέσποτο κουτάβι. 🙏🏻 Παρακαλώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, μη βάζετε τα σκυλάκια σας να γεννούν αν δεν είστε νόμιμοι εκτροφείς».

  Με τη σειρά της, η κόρη της Μαριάννας Λάτση έγραψε: «Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση το θέμα της στείρωσης εν έτη 2021…

  ‘Δικός μου είναι ο σκύλος, ό,τι θέλω κάνω!’. Από εκεί ξεκινάει το κακό. Από ανθρώπους δηλαδή, που δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Όλοι ένα.

  Τρέξανε διάφοροι να επιτεθούν στην @katrina_tsantali – να επιτεθούν σε έναν άνθρωπο δηλαδή που όπως εγώ, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να μαζεύει τα σπασμένα ανθρώπων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

  Των νταήδων που δεν στειρώνουν τον σκύλο τους γιατί είναι ανασφαλής με τον ανδρισμό τους.

  Των δήμων, που κάνουν τα κονδύλια χαρτοπόλεμο και διατηρούν ζώα σε δραματικές συνθήκες.

  Και βέβαια αυτών που θυμήθηκαν ξαφνικά ότι είναι λάθος να παρεμβαίνουμε στη φύση!!! Πού την είδατε τη φύση; – που έτσι όπως τα κάναμε, τη βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση;

  Τα σκυλιά μας σαπίζουν μέσα σε κλουβιά και επειδή αποφασίζει κάποιος ότι είναι δικαίωμά του, θα στερήσει 5-12 σπίτια από αυτά τα ζώα, καταδικάζοντάς τα σε μια ζωή μοναξιάς και στέρησης;;;

  Όχι! Δεν είναι δικαίωμά σου, γιατί τα έχουμε κάνει σκατά! Δεν είναι δικαίωμά σου, γιατί η κάθε σου απόφαση επηρεάζει όλους μας!

  Ξοδεύουμε τα προσωπικά μας χρήματα και τον χρόνο μας για να μαζέψουμε τα χάλια της χώρας μας και κρινόμαστε εμείς; Φτάνει! Μορφωθείτε! Διαβάστε!! Σοβαρευτείτε!!!»

  Λευτέρης Σουλτάτος

  Τη δική του απάντηση έδωσε και ο σύζυγος της Βάσως Λασκαράκη και διακεκριμένος σεφ, Λευτέρης Σουλτάτος, ο οποίος έγραψε:

  «Καλησπέρα σε όλους τους φιλόζωους. Αν και δεν συνηθίζω να δίνω εξηγήσεις επειδή τα έχω καλά με τη συνείδησή μου με λύπη μου είδα την επίθεση που έγινε στη γυναίκα μου σε μία φωτογραφία που ανέβασε τα κουτάβια μας. Αν θέλετε λοιπόν κάποιον να πυροβολήσετε φιλόζωοι αλλά ορισμένοι μισητές των ανθρώπων τότε ελάτε στο δικό μου προφίλ γιατί το σκυλί είναι δικό μου και έχω την πλήρη ευθύνη του. Άρα εμένα να βρίσετε, εμένα να απειλήσετε εμένα να καταγγείλετε.

  Και όλα αυτά γιατί δεν στείρωσα ένα σκυλί που ζει σε περιφραγμένο χώρο ελεύθερο! Γιατί έτσι θέλω να ζει σε περιφραγμένο ελεύθερο χώρο! Γιατί έτσι θέλω να ζει το κατοικίδιο μου ελεύθερο εντός περιφραγμένης οικίας μας! Εδώ και 25 χρόνια που έχω σκυλιά έτσι ζουν και έτσι θα ζουν όσες καταγγελίες και να μου κάνετε! Όχι δεν το στείρωσα όπως δεν κάνει και στο παρελθόν γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε, ποτέ δεν είχα εγκυμοσύνη απρόβλεπτη, όπως συνέβη τώρα. Και δεν στειρώνω γιατί το άλλο σκυλί (ένα αδέσποτο) που βρήκαμε και περιθάλψαμε και υιοθετήσαμε στην Κρήτη μετά τη στείρωση που του κάναμε έχει ένα σωρό προβλήματα υγείας, γιατί η στείρωση δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είναι κόντρα στη φύση.

  Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου αλλά δεν έχω μάθει να την κακία σας. Το τι φιλανθρωπίες κάνουμε και το πόσο βοηθάμε τις φιλοζωικές οργανώσεις ας μας κρίνει ο θεός, θα παραμείνει εντός της οικίας και της συνείδησής μας. Ευχαριστώ να είστε όλοι καλά με υγεία» έγραψε ο σεφ.

  Διαβάστε επίσης:

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Ο βίγκαν γάμος και πώς θα μεγαλώσει τον γιο της

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

  Η Μαρέβα, η Χλόης, οι Louboutin και το ΛΗΤΩ  ΣΧΟΛΙΑ