• media_Sonia

    Media

    Γιατί ο Κυριακού θέλει τώρα ενημερωτικά sites, το παρασκήνιο της παραίτησης Χιώτη και οι αλλεργίες του Ζούλα

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Θοδωρής Κυριακού: Ανοικτός σε προτάσεις  

    Ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού είναι από τους λίγους επιχειρηματίες των ΜΜΕ που λειτουργούν με όρους αγοράς, σμιλεύοντας συνεχώς το επενδυτικό του προφίλ.

    Αποκομίζει κέρδη από μια εταιρεία, από έναν κλάδο, ακόμη και από μια τηλεοπτική σειρά ή ένα ριάλιτι.

    Άλλωστε έχει καταφέρει μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του 1 έτους να προσελκύσει επενδύσεις από δύο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, την MBC και την FFH.

    Δεν διστάζει να επενδύσει στις εταιρείες Facebook, Twitter και Spotify – και μάλιστα στην πρώιμη φάση τους – ενώ κατέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε media, που περιλαμβάνουν την επενδυτική τράπεζα και fund Raine Group, την προβληματική, πλέον, Vice Media – περιορίζοντας δραματικά το ελληνικό Vice TV-, την εταιρεία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ, Imagine Entertainment, καθώς και 31 κανάλια και τρεις συνδρομητικές ψηφιακές πλατφόρμες.

    Ενώ λοιπόν υπηρετεί με συνέπεια το δόγμα «sky is the limit» για τις διεθνείς επενδύσεις του ομίλου, ο Θοδωρής Κυριακού, παράλληλα ποτέ δεν χάνει το ενδιαφέρον του και για τα ελληνικά ΜΜΕ έχοντας 2 κανάλια, ραδιόφωνα, μια συνδρομητική πλατφόρμα (ΑΝΤ1+) και περιοδικά.

    Έτσι ο όμιλος δηλώνει «ανοικτός σε προτάσεις» για την εξαγορά ενημερωτικού κερδοφόρου site ή ακόμη και την περαιτέρω επέκτασή του στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

    Πάντως είναι γεγονός ότι ο όμιλος καθυστέρησε σημαντικά να καταλάβει την τεράστια ισχύ της ιντερνετικής “σοβαρής” ενημέρωσης και της κερδοφορίας που έχουν σήμερα, αρκετά mainstream digital media στην Ελλάδα.

    Βασίλης Χιώτης: Το παρασκήνιο της παραίτησής 

    Η γνωστοποίηση της παραίτησης του ιδιαίτερα έμπειρου και αξιόλογου δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη από τη διεύθυνση του ΣΚΑΙ είχε την (κακή) τύχη να συμπέσει χρονικά με το πρόσφατο κρούσμα με την ατυχή αποστροφή του λόγου του δημοσιογράφου που παρεξηγήθηκε και για την οποία ζήτησε συγγνώμη.

    Το χρονικό της παραίτησής του ήταν ήδη προαναγγελθέν από τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο ο Βασίλης Χιώτης, συνέχιζε την εκπομπή του (1 με 2 τα μεσημέρια μαζί με τον Νότη Παπαδόπουλο) καθώς και το σχολιασμό στο κανάλι.

    Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Γιάννη Αλαφούζο, απλώς ζητήθηκε από τον Βασίλη Χιώτη να ασκεί διευθυντικά καθήκοντα έως και τις εκλογές.

    Τη θέση του διευθυντή ανέλαβε πλέον ο Σπύρος Μάλλης ενώ για τον Βασίλη Χιώτη αναζητείται νέος ρόλος, ενδεχομένως αυτόν του συμβούλου ή απλώς διατηρώντας εκείνον του εκπομπάρχη.

    Την περασμένη Τρίτη, ο Βασίλης Χιώτης αναφερόμενος στη στρατιωτική θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στον αέρα της εκπομπής (11/10) «Μια του Νότη δυο του Χιώτη», σχολίασε «Άρα τι σώμα θα είναι; Τεθωρακισμένα; Μηχανικό; Δεν θυμάμαι τι είναι η Καλαμάτα. Βγάζει καλά σύκα».

    Ο υπαινιγμός του προκάλεσε την αντίδραση του συναδέλφου του λέγοντάς του «μαζέψου» αλλά ο Χιώτης επέμεινε. «Γιατί ρε εσύ, τι βγάζει; Μαντήλια και σύκα δεν βγάζει η Καλαμάτα; Ναι, βγάζει και κάτι άλλο που δεν κάνει να το πω».

    Πάντως από τον ραδιοσταθμό δεν διευκρινίζεται αν στο νέο πλαίσιο συνεργασίας ο δημοσιογράφος θα εξακολουθήσει να αποτελεί ραδιοφωνικό δίδυμο με τον Νότη Παπαδόπουλο.

    Την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα μετά το λεκτικό ατόπημα ο Χιώτης δεν έδωσε το «παρών» στο καθημερινό ραντεβού με τους ακροατές του Σκάι 100,3 και ο Νότης Παπαδόπουλος έκανε την εκπομπή με τον Αντώνη Αντζολέτο, δίνοντας τροφή για σχόλια και γεννώντας ήδη τις πρώτες υποψίες για αποχώρησή του.

    Και πάλι ανεπισήμως ο ΣΚΑΙ απέδωσε την αιτία της απουσίας του Β. Χιώτη σε σοβαρούς λόγους υγείας πολύ στενού συγγενικού του προσώπου. Χθες Παρασκευή ωστόσο, ο Βασίλης Χιώτης επανεμφανίστηκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» μαζί με τον Νότη Παπαδόπουλο να συζητά τα γεγονότα στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας.

    Δύο ημέρες νωρίτερα είχε απολογηθεί αναφέροντας ότι «τιμά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλλει. Σιχαίνομαι κάθε ομοφοβικό σχόλιο κι όσους τα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

     

    Ο Δημήτρης Γαλαμάτης το βλέπει αλλιώς για την επιδότηση Τύπου-και καλά κάνει

    Στενό μαρκάρισμα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) Νίκος Χατζηνικολάου αλλά και τα μέλη της Ένωσης στα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, τον Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη αλλά και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο.

    Ο λόγος είναι ότι δεν έχει ξεπαγώσει – σύμφωνα με σχετική δέσμευση – η επιδότηση του έντυπου Τύπου μετά την απόφαση για ενίσχυση 27 εφημερίδων, ύψους 2.130.000 ευρώ. Η απόφαση περιλάμβανε εφημερίδες που είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο Έντυπου Τύπου έως τις 20 Ιουλίου 2023 με το ανώτατο όριο ανά εκδοτική εταιρεία να ανέρχεται στα 100.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αριθμού τίτλων που είχαν στην κατοχή τους οι εκδότες.

    Το Καλοκαίρι που πέρασε η κυβέρνηση απηύθυνε πρόσκληση για την υποβολή νέων επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο με δυνατότητα επιδότησης έως και 75% στα σχέδια για τον έντυπο Τύπο και τις διαδικτυακές ενώσεις.

    Επρόκειτο για το β΄κύμα ενισχύσεων (το πρώτο αφορούσε στην επιχειρηματικότητα) σε εκδότες ΜΜΕ για το οποίο είχαν συζητήσει με τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη για μια σειρά σχεδίων εκδόσεων αλλά και συνολικά οπτικοακουστικής παραγωγής.

    Τώρα αλλάζει το Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας καθώς με τροποποίηση της απόφασης την οποία υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Ιωάννη Μπρατάκο, το άρθρο 11 της υπουργικής απόφασης  αντικαθίσταται ως εξής:

    «Για όσες επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 20η Ιουλίου 2023 η απόφαση ή οι αποφάσεις περί υπαγωγής ή μη στο πρόγραμμα εκδίδονται το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου.

    Για όσες επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση από την 15η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου, η απόφαση ή οι αποφάσεις περί υπαγωγής ή μη στο πρόγραμμα εκδίδονται το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου».

    Αλλαγή σημειώνεται και στο 13 που διαμορφώνεται ως εξής: «Σε κάθε περίπτωση η απόφαση ή οι αποφάσεις υπαγωγής του άρθρου 11 θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στη Μονάδα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου και την 31η Οκτωβρίου 2023, αντίστοιχα».

    Ο Ζούλας και η αλλεργία με τους ΕΡΤικούς δημοσιογράφους

    Δεν είναι αλήθεια ότι το debate για τον Δήμο Αθηναίων, ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα, που μετέδωσε η ΕΡΤ1, σημείωσε χαμηλή τηλεθέαση.

    Η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων συγκέντρωσε ένα καλό 7,2% στο σύνολο και ένα εξίσου συμπαθητικό 6,6% στο «δυναμικό κοινό», μένοντας ωστόσο πίσω από σειρές αλλά και ριάλιτι του prime time. Το πρόβλημα είναι ότι το κοινό μοιράστηκε – με μια μη κατανοητή και εξηγήσιμη βάσει κοινής λογικής, απόφαση – σε ΕΡΤ1 (που δημοσιοποιεί την επίδοσή του) και ERTnews (που κρατάει στο «σκοτάδι» την τηλεθέαση που κάνει).

    Το debate πάντως ήταν νευρικό και λειτουργικό ως τηλεοπτικό προϊόν αν και έλαμψαν δια της απουσίας τους οι «βέροι» ΕΡΤικοί προκαλώντας τη μήνι των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ που βρίσκει άκυρες τις επιλογές των δημοσιογράφων  χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Κουβαρά «άνθρωπο ορχήστρα που τα κάνει όλα και συμφέρει, δελτία εκπομπές και ό,τι άλλο επιτάξει η ανάγκη, όπου με μαεστρία είναι αλήθεια ότι καταφέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα: την αποπολιτικοποίηση μιας πολιτικής κουβέντας με χιουμοράκι και εξυπναδούλες, ο άνθρωπος που καταμεσής της προεκλογικής περιόδου κάνει συνεντεύξεις σε τραγουδιστές και ηθοποιούς».

    Οι συνδικαλιστές δεν φείδονται αρνητικών χαρακτηρισμών και για τον Μάκη Προβατά κάνοντας λόγο για «έναν επισκέπτη του ραδιοφώνου που έγινε και παρουσιαστής δίπλα στη Χριστοφιλέα και που αύριο θα την αποσύρουν και αυτή όπως έκαναν με τόσους άλλους.

    Ο άνθρωπος που όπως δηλώνει βρίσκεται και στο γραφείο τύπου του Καιρίδη αμισθί».

    Από το στόχαστρο της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν ξέφυγε ούτε η Λήδα Μπόλα προϊσταμένη του πολιτικού ρεπορτάζ για την οποία όπως αναφέρουν ο «Ζούλας έδινε Γη και Ύδωρ για να πάρει παράλληλη απασχόληση σε ενημερωτικό site στο τελευταίο Δ.Σ. ανατρέποντας τους κανόνες που ο ίδιος είχε βάλει».

    Συνδρομητικές πλατφόρμες: Από τον Παπαστεργίου περιμένουν να κυνηγήσει τους πειρατές, από τον Χατζηδάκη να καταργήσει τον φόρο

    Την επιβολή προστίμου στους χρήστες πειρατικής τηλεόρασης προανήγγειλε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο συνάντησης της ηγεσίας του με εκπροσώπους των ΜΜΕ.  Σύμφωνα με τον υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου αυτήν την περίοδο συντάσσεται  νομικό πλαίσιο με το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε τους προσεχείς μήνες να επιβάλλονται πρόστιμα και στους χρήστες πειρατικών πακέτων, εκτός από τις  διώξεις που έχουν ασκηθεί στα μέλη των πειρατικών κυκλωμάτων.

    Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παταστεργίου υποστήριξε πως πλέον είναι εφικτό να εντοπιστούν οι τελικοί χρήστες από τα αρχεία που διατηρούν τα κυκλώματα των «πειρατών»,  ενώ για το ύψος του προστίμου που θα επιβάλλεται δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης χάνουν περί τα 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη μη αντιμετώπιση της πειρατείας ενώ άλλα 35 εκατ. ευρώ δεν βλέπει στο ταμείο το ελληνικό Δημόσιο.

    Στα διαφυγόντα έσοδα των ελληνικών εταιρειών προστίθεται και το ποσόν που αντιστοιχεί στον φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης 10% ανά συνδρομητή.

    ANT1: Και με τον Σάκη Τανιμανίδη και με τη Μπέττυ Μαγγίρα

    Χρόνος και χρήμα. Αυτοί είναι οι δύο καθοριστικοί παράγοντες που βάζουν σε κίνδυνο την προβολή εκπομπών και φαίνεται ότι ο ΑΝΤ1 διαθέτει και από τα δύο για το β΄μισό της σεζόν. Έτσι και το επιχειρηματικό ριάλιτι «Dragons Den» θα μεταδώσει με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη – και ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα των επεισοδίων – και το «Your Face sounds familiar» θα προβάλλει με εκπομπάρχισα τη Μπέττυ Μαγγίρα που προσώρας περιορίζεται στην παρουσίαση τα Σαββατοκύριακα, της εκπομπής «I love ΣουΚου».

    «Πόρτα» Χριστίνας Λαμπίρη στον Κοκλώνη;

    Ένα χλιαρό «όχι» – αλλά πάντως όχι – είπε η Χριστίνα Λαμπίρη στον Νίκο Κοκλώνη για το come back της backstage στην επιμέλεια της εκπομπής του Σαββατοκύριακου που θα λανσαριστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Open. Αν και το πακέτο που της προτάθηκε ήταν δελεαστικό, η Λαμπίρη επικαλέστηκε την ανάμειξη της ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου με τον Κώστα Ξηντάρα, και αρνήθηκε.

    ΑΜΚ στον ΣΚΑΪ

    Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφασίστηκε στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (όμιλος ΣΚΑΪ) κατά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και την έκδοση 8.571.429 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

    «Ντου» Κασσελάκη στο Κόκκινο με «αέρα» εργοδότη και υποσχέσεις εμπορικού διευθυντή

    Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι που αντίκρυσαν ξαφνικά σαν τον.. φαντομά μπροστά τους τον Στέφανο Κασσελάκη – στην ουσία νέο τους εργοδότη – που επισκέφτηκε απροειδοποίητα την περασμένη Πέμπτη τα ΜΜΕ που ανήκουν στο κόμμα, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συνοδευόμενος μόνο από την ασφάλειά του, χτύπησε το… κουδούνι, χαιρέτισε όλους τους εργαζόμενους και στη συνέχεια είδε τους εκπροσώπους τους.

    Στη συζήτηση που ακολούθησε, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θέλει και θα στηρίξει τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα αφήσω τη δεξιά να αλωνίζει με τα δικά της ΜΜΕ».

    Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι «θα φροντίσει ο ίδιος και για εμπορικές συμφωνίες, που θα ενισχύουν τη βιωσιμότητα της ‘Αυγής’ και του ραδιοφώνου».

    Αφού τελείωσε η συζήτηση, έκανε… «ντου» στο στούντιο του Κόκκινου, την ώρα που έκανε την αθλητική της εκπομπή η Αλέκα Ζουμή!

    Εντωμεταξύ νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφασίστηκε στην εφημερίδα «Αυγή», για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικής φύσεως προβλήματά της.

    Οι μέτοχοι της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ΑΜΚ κατά 583.500 ευρώ στην ετήσια τακτική συνέλευσης της 15ης Σεπτεμβρίου. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 7.424.300 ευρώ.

    Θοδωρής Κυριακού: Στα πάνω της με το καλημέρα σας η νέα υπηρεσία Αnt+ Preview

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί on demand κάθε εβδομάδα όλα τα καινούργια επεισόδια των καλύτερων σειρών του ΑΝΤ1, πριν από όλους, με τη νέα υπηρεσία Ant1+ Preview, που είναι ήδη διαθέσιμη για όλους τους συνδρομητές του Αnt1+.

    Από την προηγούμενη εβδομάδα, οι συνδρομητές του Αnt1+ απολαμβάνουν πρώτοι όλα τα νέα επεισόδια των σειρών του Αnt1, «Η Μάγισσα», «Παγιδευμένοι», «Ο πρώτος από εμάς» και «Μετά τη φωτιά», πριν από την προβολή τους στην τηλεόραση.

    One Channel: «Καμία ιδιοκτησιακή και διοικητική σχέση με τον σταθμό Extra TV της Κύπρου»

    Μετά την Άλτερ Έγκο και το ελληνικό One Channel πήρε θέση για τη λειτουργία, εδώ και δυο εβδομάδες, του One Κύπρου.

    Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στα social media, ο τηλεοπτικός σταθμός και ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Παναγιωτάκης, γνωστοποιούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το κυπριακό κανάλι, και ότι εκείνο από την πλευρά του παραβίασε σχετική συμφωνία που είχε μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας χωρίς άδεια τον τίτλο του One Channel.

    Η ανακοίνωση:

    «Η Αττική Τηλεόραση Α.Ε. ιδιοκτήτρια του περιφερειακού ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού One Channel και ο Πρόεδρος της, Διονύσης Παναγιωτάκης δεν έχουν καμία ιδιοκτησιακή και διοικητική σχέση με τον Κυπριακό Τηλεοπτικό σταθμό Extra TV που παραβιάζοντας σχετική συμφωνία χωρίς την εξασφάλιση άδειας χρησιμοποιεί το σήμα «One» και μεταδίδει ελληνικά ψυχαγωγική τηλεοπτικά προγράμματα».

    Ζούλας: Στέλνει τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό

    Να αυξήσει κατά μισό ευρώ το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες μέσω λογαριασμών ρεύματος, προτείνει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών που πιέζονται από τον ανταγωνισμό της ΕΡΤ με αντάλλαγμα να βγει η δημόσια τηλεόραση, από τις  τηλεοπτικές μετρήσεις και να περιορίσει τη χρηματοδότησή της. Οι καναλάρχες δεν είναι σύμφωνοι με την πρόταση αυτή και ζητούν να πάψει η ΕΡΤ να ανταγωνίζεται στο ίδιο τεραίν που παίζει παραδοσιακά η ιδιωτική τηλεόραση, ήτοι τα σήριαλ και τα τηλεπαιχνίδια.

    Ασαφείς εξηγήσεις για οφειλές τις συνταξιούχων από στελέχη της ΕΡΤ

    Με επιστολή του προς τους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΡΤ ή αποχώρησαν ενώ ήταν ήδη συνταξιούχοι, ο Ε. Λουριδάς, Γ.Δ. Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών προσπάθησε τις προάλλες να καθησυχάσει όσους συνταξιούχους έγιναν αποδέκτες νότας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να επιστρέψουν χρήματα που από λάθος της ΕΡΤ είχαν καταβληθεί αχρεωστήτως. Το θέμα το οποίο ανέδειξε το περασμένο Σάββατο το Mononews, φαίνεται ότι θορύβησε το σύστημα Ζούλα που τώρα τονίζει στους ενδιαφερόμενους:

    • Ότι κατεγράφησαν οι περιπτώσεις που εντάσσονται στο θέμα
    • Ότι έγινε υπολογισμός εκκαθάρισης τυχόν ποσών που προκύπτουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
    • Ότι απεστάλησαν προσωπικές ενημερωτικές επιστολές, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, όπου ενημερώθηκαν για τα ακόλουθα:

    Προσαρμογή του μικτού μηνιαίου βασικού μισθού τους από τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου 2023 (ενεργοί εργαζόμενοι συνταξιούχοι)

    • Συνολικό ποσό των τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων (με βάση την ημερομηνία συνταξιοδότησης εκάστου αναφερόμενου. Όσοι δεν έχουν καταθέσει απόφαση σύνταξης, ζητήθηκε να αποστείλουν την απόφαση απονομής σύνταξης γήρατος έως τις 27/10/2023)
    • Για την πρόθεση της ΓΔΔΟΥ να εισηγηθεί σχετικά στο Δ.Σ. της εταιρείας για λήψη απόφασης στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ευχερειών κατά τη νομοθεσία, ώστε να ρυθμιστεί ο τρόπος αποπληρωμής του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού
    • Ενδεχόμενος επανυπολογισμός ποσών που θα προκύπτουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

    Ο κ. Λουριδάς διαβεβαιώνει ότι «επεξεργαζόμαστε ενημερωτικό έγγραφο – απάντηση για τις ενέργειες εκ μέρους της ΕΡΤ, προς το Ελεγκτικό Συνέδριο» και ότι «κατανοούμε απόλυτα τη σημασία αυτού του ζητήματος και έχουμε ήδη ξεκινήσει συνομιλίες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε συνέργειες για την αναζήτηση μιας ισορροπημένης λύσης για το εν λόγω θέμα.

    Επίσης, σας διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση που θα λαμβάνει υπόψη της τόσο τους εργαζόμενους–συνταξιούχους ή όσους αποχώρησαν ενώ ήταν ήδη συνταξιούχοι, όσο και τις υποχρεώσεις της εταιρείας, ύστερα και από την αλληλογραφία με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Καθώς προχωράμε σε αυτήν τη διαδικασία, θα σας ενημερώνουμε για κάθε σχετική εξέλιξη, διότι, όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε πάντα θετικοί σε οποιοδήποτε αίτημα προσωπικής ή συλλογικής ενημέρωσης.

    Η σημασία αυτού του θέματος, όμως, σε συνδυασμό με την αυτονόητη  διάθεσή μας για διαρκή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση στο σύνολο των εργαζόμενων της εταιρείας – και των συναδέλφων που έχουν αποχωρήσει – δεν δικαιολογεί παρερμηνείες και πολύ περισσότερο δεν αποτελεί σιωπηρή αναγνώριση ανύπαρκτης αρμοδιότητας εκπροσώπησης των εργαζομένων από  φορείς που εκπροσωπούν εργαζομένους και άλλων MME και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αρμοδιότητα στην ΕΡΤ.

    Κατά συνέπεια, είναι σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι, στα αμιγώς επιχειρησιακά εργασιακά ζητήματα της ΕΡΤ, οι μόνοι νομιμοποιημένοι συνομιλητές της Διοίκησης είναι οι πρωτοβάθμιες επιχειρησιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΡΤ». Και ο νοών νοείτω.

    «Πόλεμος των Ρόουζ» μεταξύ ΑΝΤ1-ΣΚΑΙ μέσω μισθοφόρων Λιάγκα και Σκορδά

    Ρουκέτες εξαπολύουν από το ένα κανάλι στο άλλο οι πρώην σύζυγοι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά και αν δεν πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα από τους συζυγικές κόντρες του παρελθόντος, βάζουν υποψίες για στημένα τηλεοπτικά καυγαδάκια προς άγραν τηλεθέασης.

    Την περασμένη εβδομάδα Σκορδά και Ουγγαρέζος από την τηλεοπτική της εκπομπή η μια από τη ραδιοφωνική του ο άλλος, κατηγόρησαν τον Γιώργο Λιάγκα ότι καλεί τον Μπέο για να ξυπνήσει τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης. Ο Λιάγκας λοιπόν πήρε το όπλο του και  θεώρησε καλό να απαντήσει σε προσωπικό τόνο στη Φαίη Σκορδά, αλλά και στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, σε ένα παραλήρημα μονολόγου που θα ζήλευε και αυτός ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σοου για τα θεατρικά του.

    Απολαύστε ελεύθερα:  «Το μεγαλύτερο reality είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της τηλεόρασης, οι οποίοι βρισκόμαστε έξω… Εγώ δεν πάω πουθενά γιατί δεν τους εκτιμώ και τους περισσότερους, αυτή είναι η αλήθεια… Τόσα χρόνια διάγω έναν μοναχικό βίο και πορεύομαι μόνος μου σε αυτή τη ζωή. Δεν έχω πολλούς φίλους δημοσιογράφους, ελάχιστους. Και έχω προδοθεί και από τους περισσότερους, δεν έχει σημασία.

    Και πορεύομαι μόνος μου και κοιτάζω στα μάτια εσάς, με τα λάθη μου, με τα “συγγνώμη” μου και προχωράω μπροστά επειδή εσείς μου δίνετε αυτή τη δυνατότητα και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Αλλά το μεγαλύτερο reality πραγματικά είμαστε εμείς, η ψευτιά όταν συναντιόμαστε με τα “αχ αγάπη μου”, και όταν αλλάζουν τετράγωνο βρίζονται όλοι ο ένας με τον άλλον.

    Και πια τώρα το κάνετε και δημόσια», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας για να προσθέσει, «Κάνει ο άλλος τηλεόραση και κρίνει τον άλλον που κάνει τηλεόραση. Με ποιο δικαίωμα; Τον εαυτό σου τον έχεις κρίνει ποτέ;

    Έχεις αντιληφθεί ποτέ γιατί δεν πας καλά ή γιατί πας καλά; Έχεις κάνει κάποια αυτοκριτική, που κρίνεις τον άλλον μονίμως; Αυτό είναι το reality και ο κόσμος μας έχει πάρει στο ψιλό».

    ΣΚΑΙ: Get me out of …low performance

    Δημιουργική στατιστική χρησιμοποιούν στον ΣΚΑΙ για να αποτυπώσουν τις επιδόσεις τους στην τηλεθέαση. Συγκεκριμένα το «I’m a celebrity… Get me out of here» συνολικά το παρακολούθησαν 251.000 τηλεθεατές εκ των οποίων οι 135.000 ανήκαν στο δυναμικό κοινό (18-54 ετών).

    Ωστόσο το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η πρεμιέρα του παιχνιδιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού που ήταν πρώτο σε τηλεθέαση στο slot μετάδοσής του στο δυναμικό κοινό (18-54) με ποσοστό 15,1%. Το «I’m a celebrity… Get me out of here» παρακολούθησαν 1.473.676 τηλεθεατές έστω και για 1΄ παραβλέποντας τον απόλυτο αριθμό που παρακολούθησαν το σύνολο της εκπομπής.

    Ευτέρπη Κοτζαμάνη: Ενοχλείται από τη Γάζα, αδιαφορεί για τον Μπέο και τους βιασμούς στο prime time

    Με οδηγία το ΕΣΡ προσπαθεί να ξορκίσει τα παρατράγουδα της κάλυψης των συγκρούσεων σε Ισραήλ και Γάζα. Μάλιστα το νέο ΕΣΡ ζητά από τα ΜΜΕ να μην μεταδίδουν σκηνές βίας «που υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο ενημέρωσης».

    Στην εν λόγω οδηγία το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και συγκεκριμένα η νέα πρόεδρός του, Ευτέρπη Κουτζαμάνη-Δρίλια, ζητά από κανάλια, ραδιόφωνα και sites να μην μεταδίδουν σκηνές βίας που είναι ικανές να βλάψουν το κοινό, και να τηρήσουν τους σχετικούς κανόνες σήμανσης προγραμμάτων.

    Εντωμεταξύ τόσες ημέρες μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου, τηρεί σιγή ιχθύος παραμένει  παρατηρητής των εξελίξεων ενώ αδιαφορεί για τις καταγγελίες για την προβολή βιασμών και αποκεφαλισμών στο Prime Time σε προβεβλημένες σειρές όπως η «Ηλέκτρα», η οποία προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη της ΕΡΤ, λίγο μετά τις 19:00 και στη «Μάγισσα», αντίστοιχα, η οποία μεταδίδεται στην prime time ζώνη, στις 21:00 το βράδυ.

    Στο pay roll του ΣΚΑΙ η Βάσω Λασκαράκη

    Στην παρουσίαση περνά η 44χρονη ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη (Η Πολυκατοικία, Κλεμμένα Όνειρα, Το σόι σου και Έρωτας Μετά) καθώς υπέγραψε με τον ΣΚΑΪ για τη νέα εκπομπή τα Σαββατοκύριακα. Η εκπομπή «The Break» ξεκινά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 15:10.

    Σία Κοσιώνη: Ήρθε πρώτη όταν ανακοίνωνε την πρωτιά του συζύγου της  

    Κυρίαρχος ο ΣΚΑΪ την εκλογική βραδιά του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, ο ΣΚΑΪ ήταν πρώτος σε τηλεθέαση με μέσο όρο 13,3% στο σύνολο του κοινού και 420.528 τηλεθεατές. Επίσης πρώτος και στο δυναμικό κοινό, (18-54) με 12,4%.

    Η εκλογική βραδιά στον ΣΚΑΪ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού με 3.655.802 να παρακολουθούν έστω για ένα λεπτό τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Στο στούντιο μαζί με τη Σία Κοσιώνη, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας και σύσσωμη η ομάδα των σχολιαστών και των δημοσιογράφων του σταθμού. Μαζί τους, ο διευθύνων σύμβουλος της PULSE RC, Γιώργος Αράπογλου.

    Μάρκος Σεφερλής: Άλλα του έλεγε ο ΣΚΑΙ και άλλα του βγήκαν

    Τρία project περιλάμβανε η συμφωνία του Μάρκου Σεφερλή με τον ΣΚΑΙ, πριν λίγους μήνες, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα τα δούμε όλα να βγαίνουν στον αέρα.

    Βεβαίως ξεκίνησε το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου» όμως εκτός από την μαγειρική εκπομπή ο Μάρκος Σεφερλής θα έφερνε μαζί του τα δικαιώματα μετάδοσης των παραστάσεών του – έγινε ως έναν βαθμό –  αλλά και την επαναφορά της σειράς «Ορκιστείτε παρακαλώ». Το τελευταίο project μάλλον ματαιώνεται καθώς οι σειρές δεν είναι το φόρτε του ΣΚΑΙ.

    Εύη Κουτσαυτάκη επιστρατεύει Μαρία Αλιφέρη

    Την αντιεμβολιάστρια Μαρία Αλιφέρη επιστρατεύει ο ΣΚΑΙ για δυναμική τηλεοπτική εμφάνιση έπειτα από μακρά περίοδο «σιωπής» μέσα από την καθημερινή σειρά «Οι Πανθέοι».

    Η Αλιφέρη θα υποδυθεί την Καλή, σύζυγο του εξαφανισμένου Θαλή Πανθέου, αδερφού του πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση.

    Mega: Σχέδια για τηλεοπτική μεταφορά του «Κατάδικου» του Θεοτόκη με τον Κώστα Νικούλι

    Το Mega εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν τη σειρά «Αθώοι», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα με τον Κώστα Νικούλι σε κεντρικό ρόλο.

    Πρόκειται για τηλεοπτική μεταφορά του έργου «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, ένα αφήγημα του 1919, που εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα.

    «Περηφάνεια και προκατάληψη» για τον Pride του ομίλου Πολίτη

    Σε φάση αναδιάταξης φαίνεται πως βρίσκεται ο όμιλος Χάρη Πολίτη, καθώς το συμπεριληπτικό ραδιόφωνο Pride 98.6 του PRIDE Network, που δημιούργησε η Politis Group έχει μπει στον «πάγο», με όλους τους παραγωγούς του να έχουν αποχωρήσει και τον σταθμό να παίζει μόνο μουσική. Η διοίκηση του σταθμού αναζητά ήδη στελέχη για να συνεχίσει με άλλο format.

    Η Παραλία: Στα 150 τα επεισόδια με «διαβατήριο» για το εξωτερικό

    Άλλα 50 επεισόδια θα προσθέσει η ΕΡΤ στη σειρά «Παραλία» έναντι του αρχικού προγραμματισμού που έκανε λόγο για λόγο για 100 επεισόδια. Η επιτυχία της σειράς την βγάζει εκτός των συνόρων και σύμφωνα με δημοσίευμα του variety, η Beta Film, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής σε διεθνές επίπεδο, εξαγόρασε τα δικαιώματα της ‘Παραλίας’ συμπαραγωγής Foss Productions – ΕΡΤ και σκηνοθεσίας Στέφανου Μπλάτσου όπως και άλλων 20 περίπου σειρών από 15 συνολικά χώρες (το “Concordia” του πολυβραβευμένου με Emmy Frank Doelger αλλά και το “The Couple Next Door”).

    Πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά ‘Φόνοι στο Καμπαναριό’

    Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η κωμωδία, Φόνοι στο Καμπαναριό, στις 21:00 στον Alpha. Πρόκειται για αστυνομική κωμωδία με λίγα αποδεικτικά στοιχεία, πολλούς υπόπτους και καταστάσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Χιώτης: Αποχώρηση ή καρατόμηση μετά τα «σύκα» για τον Κασσελάκη;

    Maestro: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της 2ης σεζόν – Το βίντεο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

    Μάγεψε το Ναυάγιο στο MEGA