• WOMEN

    Ταραχή στην Σαουδική Αραβία: Νεαρή φωτογραφήθηκε με μίνι φούστα – Συνελήφθη από τις Αρχές

    • NewsRoom
    Σαουδική Αραβία 


    Ταραχή στην Σαουδική Αραβία προκάλεσε νεαρή κοπέλα που τόλμησε να κυκλοφορήσει σε δημόσιο χώρο φορώντας μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι με έξω την κοιλιά και την κάμερα να καταγράφει την βόλτα της σε σοκάκια στο ιστορικό φρούριο Ushayqir.

    Το καλλίγραμμο κορίτσι που αψήφισε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας, είναι μοντέλο στο επάγγελμα και ονομάζεται Khulood, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κοπέλα ανέβασε στο snapchat το βίντεο αυτό, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων στην υπερσυντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας όπου ισχύει ο ισλαμικός νόμος της Σαρία.

    Δείτε το βίντεο:

    https://youtu.be/J19NsnraVwg

    Λίγο αργότερα  η  κοπέλα συνελήφθη, αφού όπως ήταν φυσικό  το βίντεο εξαγρίωσε ορισμένους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους χρησιμοποιώντας την ετικέτα «το μοντέλο Χουλούντ πρέπει να δικαστεί», αναφερόμενοι στο όνομα χρήστη (Khulood) που χρησιμοποιούσε η γυναίκα αυτή στο Snapchat.

    «Η αστυνομία του Ριάντ συνέλαβε τη γυναίκα που εμφανίστηκε με απρεπή ρούχα στο Ουσαϊκίρ και την οδήγησε ενώπιον του ανακριτή» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

    Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα παραδέχθηκε ότι πράγματι επισκέφθηκε την ιστορική πόλη μαζί με έναν άνδρα, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι το βίντεο αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

    Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η «Χουλούντ» θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη κι αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να αποκτήσετε μακριά μαλλιά εύκολα και γρήγορα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν από σενάριο ταινίας: Αφρικανή εισέβαλε στο Μουσείο της Βεργίνας και κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το λαχανικό που λειτουργεί ως ισιωτική για τα μαλλιά



    ΣΧΟΛΙΑ