LIFE&STYLE

Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια και #MeToo: Άλλα σκεφτόταν, άλλα ήθελε να πει

  • NewsRoom
Βασιλική Μιλλούση και Λευτέρης Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση


Τις δηλώσεις αναφορικά με το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας, σχολίασε η σύζυγός του και πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση.

«Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη», δήλωσε αρχικά στο Happy Day, η Βασιλική Μιλλούση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του συζύγου της.

«Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κ.λπ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #MeToo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας», συμπλήρωσε η ίδια.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «απάντησε εντελώς λάθος, γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μη γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική.

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι ‘στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς’; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε.

Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου. Δεν βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ-πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας.

Όταν ο Λευτέρης είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία».

Δείτε το βίντεο:

Η δήλωση που προκάλεσε και η συγγνώμη

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει -σε εισαγωγικά- τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωταθλητής, προκαλώντας αντιδράσεις στα social media. και τις πρωινές εκπομπές που έπαιξαν το απόσπασμα της συνέντευξής του.

Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και ζήτησε συγγνώμη από όλους τους Ελληνες τονίζοντας πως είναι η δύναμή του και έχουν δίκιο να είναι εκνευρισμένοι με την δήλωσή του αυτή.

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες γι’ αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας. Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου», είπε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Πετρούνιας για #MeToo: Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες

Πετρούνιας για #MeToo: Δεν έχω δει αθλητή που πέτυχε τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο

Λευτέρης Πετρούνιας – Βασιλική Μιλλούση: Οι φωτογραφίες από τον γάμο τουςΣΧΟΛΙΑ