LIFE&STYLE

Πετρούνιας για #MeToo: Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες

  • NewsRoom
Πετρούνιας για #MeToo: Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες


Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο κίνημα #MeToo και τις σχετικές καταγγελίες για κακοποίηση που έχουν γίνει στον χώρο του αθλητισμού:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει –σε εισαγωγικά– τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν εκρηκτικές αντιδράσεις με πολύ κόσμο να εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, με το όνομά του να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας με ανάρτησή του στο Twitter έδωσε διευκρινίσεις: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη»

Την ίδια ώρα, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του από τη στιγμή που ξεκίνησε το κίνημα #MeToo.

Το απόγευμα της Πέμπτης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για λανθασμένη διατύπωση και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, για τη δήλωσή του σχετικά με το #MeToo που προκάλεσε σάλο στα social media. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε πως οι Έλληνες είναι η δύναμή του και έχουν δίκιο να είναι εκνευρισμένοι με την δήλωσή του αυτή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης ήταν λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου»

Και πρόσθεσε: «Ρωτήθηκα για το κίνημα #MeToo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου».

Επανέλαβε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της.

«Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε», πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε λέγοντας: «Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους», κατέληξε ο Λευτέρης Πετρούνιας.ΣΧΟΛΙΑ