• LIFE&STYLE

    Συνελήφθη στην Καραϊβική ο πάμπλουτος κληρονόμος Άλκης Δαυίδ με κάνναβη 1,3 εκατ. δολαρίων

    • NewsRoom


    Ο Έλληνας κληρονόμος της Coca-Cola, Άλκης Δαυίδ, συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του, επιχειρηματία Chase Ergen, μετά την προσγείωση με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο νησί St Kitts στην Καραϊβική, κατηγορούμενος για μεταφορά κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων. Στο ιδιωτικό τζετ βρισκόταν και ο διάσημος ηθοποιός Jonathan Rhys Meyers.

    Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Άλκης Δαυίδ, 50 ετών, και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Chase Ergen μετέφεραν περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία προορίζονταν για την «ανάπτυξη νόμιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων επεξεργασίας κάνναβης στην περιοχή».

    Μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι που έλεγξαν το αεροσκάφος τούς «έθεσαν υπό κράτηση» για οκτώ ώρες προτού τελικά τους αφήσουν να φύγουν. Μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

    Όπως γράφει η Daily Mail, η οικογενειακή επιχείρηση του Άλκη Δαυίδ είναι ο όμιλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, στην οποία ανήκουν τα εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πιστεύεται ότι μετέφεραν δενδρύλλια κάνναβης, σπόρους κάνναβης και λάδια της Swissx CBD για τις νέες τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

    Εκτός του ότι είναι ο ιδρυτής της FilmOn.TV και της Hologram USA, ο Άλκης Δαυίδ έχει επίσης μια επιχείρηση που πωλεί λάδι που εξάγεται από φυτά κάνναβης, το οποίο εμπορεύεται ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις.

    Το λάδι αυτό χρησιμοποιούν ήδη διασημότητες όπως ο ράπερ Snoop Dogg και η σχεδιάστρια μόδας Donatella Versace.

    Ο Άλκης Δαυίδ με τον πρωθυπουργό του St Kitts Denzil Douglas και τον συνεργάτη του Chase Ergen
    Ο 50χρονος Άλκης Δαυίδ κατά τη σύλληψή του
    Ο Ergen παραμένει στην φυλακή, αφού η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη».

    Σε δήλωση προς την Daily Express, η αστυνομία του St. Christopher and Nevis επιβεβαίωσε ότι ο Άλκης Δαυίδ συνελήφθη και πως του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή παράνομων ουσιών, παράνομη εισαγωγή κάνναβης στην χώρα και πρόθεση για πώληση.

    Ο Άλκης Δαυίδ είπε στη DailyMail.com:

    «Η πεθερά και η σύζυγος του Jonathan Rhys Meyers υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Στη συνέχεια φύγαμε από το αεροδρόμιο αλλά μας συνέλαβαν όταν προσπαθήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα».

    Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις τοπικές Αρχές. Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη.

    Ο επιχειρηματίας Ergen παραμένει στην φυλακή, αφού η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη».

    Αναφορικά με τη σύλληψη του συνεργάτη του, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση». «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Harris όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές».

    Ο ηθοποιός Jonathan Rhys Meyers ήταν επίσης στο ιδιωτικό αεροσκάφος

    Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο επιχειρηματίες δήλωσαν ότι «εργάζονται έτσι ώστε το νησί να αποκτήσει τη θέση που δικαιούται ως ηγετική δύναμη στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο στον κόσμο – τη νόμιμη κάνναβη CBD.

    » Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, τα δικαστήρια, τις τράπεζες, τον επιχειρηματικό τομέα και τους αγρότες για την ανάπτυξη ενός δίκαιου συστήματος που δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νησί και χρησιμοποιεί το διεθνές δίκτυο διανομής της Swissx για να καταστήσει τα προϊόντα κάνναβης του St. Kitts-Nevis μεταξύ των πιο περιζήτητων στον κόσμο.

    «Είναι πρόθεσή μας να δούμε γρήγορα μια αύξηση του ΑΕΠ του έθνους που θα ωφελήσει όλους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία οικονομικής ανάπτυξης για την αύξηση της ποιότητας ζωής σε συνεργασία με τους τοπικούς εταίρους της SKN Caribbean. Ο πρώην πρόεδρος Denzil Douglas συνεργάζεται στενά μαζί μας».

    Μιλώντας στο DailyMail.com για τη σύλληψη του συνεργάτη του ο Άλκης Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη» και κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση»

    Αλλά ο δικηγόρος Δρ Henry Browne είπε στον The Kitts Nevis Observer: «Ναι μεν η κατοχή σπόρων μαριχουάνας δεν αποτελεί έγκλημα στην χώρα, όμως η πρόθεση καλλιέργειάς τους είναι αναμφίβολα παράνομη. Η φύτευση των σπόρων με σκοπό την καλλιέργεια είναι έγκλημα, ενώ παράνομη είναι ακόμα και η απλή κατοχή των φυτών».

    Σε δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο κ. Timothy Harris, δήλωσε: «Οι αλλοδαποί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν πλεονεκτήματα έναντι των υπηκόων, καθώς θέλουμε να οικοδομήσουμε μια βιομηχανία μαριχουάνας.

    «Η κυβέρνηση δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια σε κανέναν να εισαγάγει φυτά ή σπόρους προς σπορά στην Ομοσπονδία και η διοίκηση δεν είχε καμία συζήτηση με κανέναν αλλοδαπό σχετικά με τη σύσταση επιχειρήσεων για το εμπόριο κάνναβης».

    Ο Άλκης Δαυίδ βρέθηκε ξανά πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν υποχρεώθηκε με δικαστική απόφαση να πληρώσει 11 εκατ. δολάρια σε μια πρώην υπάλληλο που παρενόχλησε σεξουαλικά.



    ΣΧΟΛΙΑ