• LIFE&STYLE

    Take a break: Το Facebook στο πλευρό των φρεσκοχωρισμένων

    Facebook

    Facebook


    Άσχημο πράγμα ο χωρισμός. Και ειδικά για όσους και όσες έχουν Facebook και διατηρούν στη λίστα φίλων τους τον/την πρώην τους, μπορεί να είναι οδυνηρό να βλέπουν τις αναρτήσεις τους για το πόσο καλά περνούν τώρα που είναι ελεύθεροι (κι ας έλεγε η Άντζελα Δημητρίου ότι οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ).

    Φαίνεται πως το Facebook νοιάζεται για τους φρεσκοχωρισμένους, και ετοιμάζει ένα νέο feature που θα τους επιτρέπει να… εξαφανίσουν τον/την πρώην τους από το timeline τους για λίγο καιρό, μέχρι να συνέλθουν από τον χωρισμό.

    Όπως ανακοίνωσε η Kelly Winters, product manager του Facebook, το κοινωνικό δίκτυο ξεκινά ήδη από σήμερα να πειραματίζεται με εργαλεία που θα επιτρέπουν στους χρήστες του να διαχειρίζονται το πώς αλληλεπιδρούν με τους πρώην συντρόφους τους μετά το τέλος μιας σχέσης. Όταν ένας χρήστης αλλάζει το relationship status του σε single, το Facebook θα τον παροτρύνει να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία αυτά, που του επιτρέπουν:

    – να βλέπει λιγότερο το όνομα και την εικόνα προφίλ του/της πρώην του στο Facebook, χωρίς να χρειαστεί να τον/την διαγράψει από τη λίστα φίλων του ή να τον/την «μπλοκάρει». Οι αναρτήσεις του/της δεν θα εμφανίζονται στο timeline, ενώ το όνομά του/της δεν θα εμφανίζεται ως προτεινόμενο όταν ο χρήστης γράφει ένα νέο μήνυμα ή κάνει tag φίλους σε φωτογραφίες.

    Facebook

    – να περιορίζει τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναρτήσεις που μπορεί να δει ο/η πρώην του.

    Facebook

    – να περιορίσει την πρόσβαση άλλων σε φωτογραφίες με τον/την πρώην του και να αναιρεί τα tags του σε φωτογραφίες με τον/την πρώην του.

    Facebook

    Σύμφωνα με την Winters, τα εργαλεία αυτά ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται πιλοτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, και με βάση τις παρατηρήσεις των χρηστών θα βελτιωθούν και κατόπιν θα επεκταθούν και στις άλλες χώρες.

    Βέβαια, ίσως θα ήταν πιο απλό να κάνετε ένα unfriend και να γλιτώσετε από όλα αυτά…



    ΣΧΟΛΙΑ