• LIFE&STYLE

    Summer sales: 6 πολύτιμες συμβουλές για τις εκπτώσεις


    Διανύουμε την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων και πραγματικά οι βόλτες στην αγορά είναι πλέον γεμάτες προκλήσεις για κάθε γνήσια fashion addict. Σίγουρα, όλες έχετε φτιάξει ήδη τις λίστες σας τα κομμάτια που ονειρεύεστε και θέλετε να αποκτήσετε. Το εγχείρημα shopping, βέβαια, αυτές τις ημέρες δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ούτε οι αγορές σας είναι όλες πετυχημένες. Αν έχετε βγει αρκετές φορές εκτός προϋπολογισμού ή καταλήξατε με κομμάτια που τελικά δεν τα φορέσατε ποτέ, γιατί σας παρέσυρε η χαμηλή τιμή τους, σας έχουμε τη λύση. Παρακάτω θα ανακαλύψετε 6 πολύτιμες συμβουλές με πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, προτού βγείτε στην αγορά αλλά και κατά τη διάρκεια του shopping, ώστε να αποφύγετε τις άστοχες επιλογές.

    1. Φτιάξτε τη wish list σας
    Σίγουρα κάποια κομμάτια θα είχατε βάλει στο μάτι στην αρχή της σεζόν αλλά η αρχική τιμή τους θα ήταν τότε αποτρεπτική. Προτού βγείτε στην αγορά να δείτε τι έκπτωση έχουν, κάντε πρώτα έναν έλεγχο στην γκαρνταρόμπα σας για να δείτε, τι χρειάζεστε πραγματικά. Βάλτε στην άκρη τα ρούχα που έχουν φθαρεί από τη συχνή χρήση και αποφασίστε, ποια από αυτά μπορούν να επιδιορθωθούν -ειδάλλως θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε. Επίσης, τσεκάρετε αν σας λείπει κάποιο βασικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα ένα μαύρο μίνι φόρεμα, ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια ή ένα εντυπωσιακό μαγιό. Μόλις ολοκληρώσετε τη λίστα, βάλτε προτεραιότητες.

    2. Επενδύστε σε next season κομμάτια
    Στις καλοκαιρινές εκπτώσεις πολλά καταστήματα βγάζουν από τις αποθήκες τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και κομμάτια που έμειναν από τις χειμερινές συλλογές, ώστε να τα ξεπουλήσουν. Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία, αφού σε δύο μήνες μπαίνει το φθινόπωρο, να αποκτήσετε και κάποια κομμάτια κλειδιά για την επόμενη σεζόν, όπως ένα minimal παλτό, ένα chunky πουλόβερ, μία δερμάτινη tote τσάντα ακόμα και ένα τζιν παντελόνι ή και κάποια βραδινή τουαλέτα ή ένα ζευγάρι γόβες για τα events του χειμώνα.

    3. Αποφύγετε τις εφήμερες τάσεις
    Να φροντίζετε πάντα τα ρούχα που αγοράζετε να είναι κλασικά και να αντέχουν στον χρόνο. Αποφύγετε τα πολύ «trendy» που σε λίγο καιρό θα «ξεθωριάσουν» και θα αποτελούν παρελθόν στον χώρο της μόδας και των τάσεων. Επενδύστε σε αυτά που θα μπορείτε να φοράτε και τα επόμενα χρόνια. Μπορεί οι fashion influencers να επιλέγουν ένα συγκεκριμένο trendy ρούχο, όμως όσο πιο μοδάτο είναι ένα κομμάτι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να φαίνεται παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο την επόμενη σεζόν.

    4. Συγκρίνετε τις τιμές
    Μη βιάζεστε και μην αγοράζετε από το πρώτο κατάστημα, στο οποίο μπήκατε. Κάντε τη λεγόμενη έρευνα αγοράς, δοκιμάστε κομμάτια και συγκρίνετε ποιότητα και τιμές για να πετύχετε το καλύτερο deal. Μπορεί να χρειάζεται χρόνος για να γίνει σωστά, όμως μόνο έτσι θα καταλήξετε με high quality κομμάτια εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

    5. Κάντε αγορές με σύνεση
    Είναι εύκολο να παρασυρθείτε, όταν πραγματοποιείτε αγορές σε περίοδο εκπτώσεων. Όσο μεγάλη μείωση τιμής κι αν έχουν τα ρούχα ή τα αξεσουάρ όμως, δεν αποτελούν καλή αγορά εάν δεν πρόκειται να τα φορέσετε. Αναρωτηθείτε: θα τα αγοράζατε ακόμα και στην αρχική τους τιμή; Σας ταιριάζουν πραγματικά, είναι ιδανικά για το στιλ σας; Προσπαθήστε να θυμάστε, ότι οι καλύτερες αγορές “πιάνουν τόπο” μόνο αν τα κομμάτια, στα οποία επενδύετε, τα φοράτε συχνά και όχι, αν θα μείνουν κρεμασμένα στην ντουλάπα σας.

    6. Μη συμβιβάζεστε
    Μην υποκύπτετε στην τιμή και μην κάνετε συμβιβασμούς με τα ρούχα που αγοράζετε. Εάν δεν είναι αυτό που ψάχνατε ακριβώς, δεν υπάρχει λόγος να το αποκτήσετε. Ποιο το νόημα να αγοράσετε κάτι που είναι σε άλλο χρώμα απ’ αυτό που σας κολακεύει ή σας λείπει; Και φυσικά μην πειραματίζεστε με τα νούμερα και τα μεγέθη των ρούχων που το πιο πιθανό είναι να σας κάνουν να τρέχετε μετά στις μοδίστρες για να τα φέρετε στα μέτρα σας.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία στυλιστικά λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού μπορεί να οφείλεται η νυκτουρία στους άνδρες – Οι 5 αιτιολογικές κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καλοκαίρι 2018: Τι να φορέσω στην παραλία;



    ΣΧΟΛΙΑ