• LIFE&STYLE

    Συνελήφθησαν ηθοποιοί για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο εκατομμυρίων με τα πανεπιστήμια

    • NewsRoom
    Γιέιλ

    Yale


    Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με την εμπλοκή διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ στο σκάνδαλο με πλούσιους Αμερικανούς που «λάδωναν» για να εισαχθούν τα παιδιά τους στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας.

    Πρόκειται για την ηθοποιό Φελίσιτι Χόφμαν, που γνωρίσαμε μέσα από τη δημοφιλής σειρά Νοικοκυρές Σε Απόγνωση, αλλά και την Λόρι Λάφλιν, γνωστή από το Full House και το reboot του Μπέβερλι Χιλς: 90210.

    Στη σύλληψή τους υπό την απειλή όπλου προχώρησε το FBΙ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση μέχρι τη δίκη.

    Η τηλεοπτική «Λινέτ Σκάβο» Φελίσιτι Χόφμαν είναι αντιμέτωπη με απάτη, καθώς κατηγορείται πως έδωσε 15.000 δολάρια σε φιλάνθρωπική οργάνωση – «φάντασμα», ώστε να πλαστογραφηθούν τα αποτελέσματα στο SAT τεστ της κόρης της, τις αντίστοιχες ελληνικές πανελλήνιες, δηλαδή.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την δικογραφία, υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία της όπου συζητά το θέμα με έναν συνεργάτη της.

    Στην δικογραφία αναφέρεται και ο σύζυγός της, επίσης ηθοποιός Ουίλιαμ Μέισι, που πρωταγωνιστεί στη σειρά Shameless χωρίς ωστόσο να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος του.

    χοφμαν-φελισιτι
    Φελίσιτι Χόφμαν

    Αντίστοιχα η Λόρι Λάφλιν, επίσης κατηγορούμενη για εξαπάτηση, καθώς η ίδια και ο άντρας της, σχεδιαστής μόδας Μόσιμο Τζιανούλι, έδωσαν συνολικά 500.000 δολάρια ώστε να μπουν οι δύο κόρες τους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια μέσω αθλημάτων, αν και καμία από τις δύο δεν ασχολήθηκε ποτέ με κάποιο σπορ.

    Λόρι Λάφλιν

    Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, που θεωρείται ο επικεφαλής της κομπίνας. Μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί από διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών μέχρι διάσημους ηθοποιούς, κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών του και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.

    Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, καθώς και σε 12 προπονητές και συνεργάτες της επιχείρησης του Σίνγκερ.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με έναν εύπορο γονιό, λένε οι εισαγγελείς, ο Σίνγκερ συνόψισε την επιχείρησή του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή… οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

    Συνολικά 6 εκατομμύρια δολάρια έχουν δοθεί από τους γονείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ξέσπασμα της 18χρονης κόρης του Λουκ Πέρι στο Instagram

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο για πασίγνωστη τραγουδίστρια: Την απάτησε λίγο πριν της κάνει πρόταση γάμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κλέλια Ρένεση: Μυστικός γάμος στο Παρίσι για την πρωταγωνίστρια της «Μουρμούρας»



    ΣΧΟΛΙΑ