• LIFE&STYLE

    Με πόσα έτη φυλάκισης απειλούνται γνωστές ηθοποιοί για το σκάνδαλο με τα πανεπιστήμια

    άνδρας με χειροπέδες


    Συνολικά 50 είναι οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις εισαγωγικές εξετάσεις σε διεθνούς φήμης πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και οι διάσημες ηθοποιοί Φελίσιτι Χόφμαν και Λόρι Λάφλιν.

    Στο δικαστήριο, την ενοχή της παραδέχτηκε η Χόφμαν, η οποία έδωσε το ποσό των 15.000 δολ. σε έναν σύμβουλο σπουδών και σε φιλανθρωπική οργάνωση-«φάντασμα» προκειμένου να εξασφαλίσει την εισαγωγή της κόρης της στο πανεπιστήμιο. Όπως ισχυρίζεται η «Νοικοκυρά σε Απόγνωση» η κόρη της δεν γνώριζε ότι κάποιος διόρθωσε τις απαντήσεις στο γραπτό της αυξάνοντας την βαθμολογία της κατά 400 βαθμούς.

    «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν.

    Ντρέπομαι για τον πόνο που προκάλεσα στην κόρη μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους, στους συναδέλφους μου και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

    Ειδικά στους τελευταίους θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ιδιαίτερα στους μαθητές που δουλεύουν σκληρά για να μπουν στο κολλέγιο και στους γονείς τους που κάνουν μεγάλες θυσίες για να στηρίξουν τα παιδιά τους.

    Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου τη ζωή», δήλωσε η 56χρονη σταρ.

    χοφμαν-φελισιτι
    Φελίσιτι Χόφμαν

    Με την παραδοχή της ενοχής της, η ποινή φυλάκισης που αναμένεται να της επιβληθεί είναι 4-10 μήνες, ωστόσο η ίδια μέσω του δικηγόρου της ζητάει μείωση του βαθμού του κακουργήματος από 9 σε 7, κάτι που αν γίνει δεκτό θα μειώσει την ποινή της σε 0-6 μήνες φυλάκισης.

    Αντίθετα, η Λόρι Λάφλιν και ο σύζυγός της -γνωστός σχεδιαστής μόδας- Μόσιμο Γιανούλις, δηλώνουν αθώοι και δεν δέχονται να συμβιβαστούν. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, η στάση τους δυσχεραίνει την κατάστασή τους, καθώς πλέον προστίθεται και η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αντιμετωπίζουν έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

    Πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος του ζευγαριού αναφέρει στο περιοδικό People ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδεχτούν τι έχει συμβεί και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    «Δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα του όλου πράγματος», συμπληρώνει η πηγή του περιοδικού.

    Υπενθυμίζεται ότι η Λάφλιν κατηγορείται ότι «λάδωσε» με συνολικά 500.000 δολ. προκειμένου οι δυο της κόρες να εισαχθούν σε μεγάλα πανεπιστήμια.

    Λόρι Λάφλιν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: The Crown: Αυτή είναι η ηθοποιός που θα ενσαρκώσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Ξεκίνησε η διορθωτική αλλαγή των όρων για την προστασία των χρηστών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα καριέρα στο Λονδίνο για έμπειρα στελέχη της χρεοκοπημένης Toisa



    ΣΧΟΛΙΑ